Gå til sidens hovedinnhold

- Glem hele utbyggingen!

Det er beskjeden som Nordstrands eliteserielag i håndball ikke vil høre.

NORDSTRAND: Investor Riulf Rustad ønsker å bygge ut Nordstrandhallen slik at den oppfyller Norges Håndballforbunds krav til eliteseriearenaer.

Rustad ville legge nytt banedekke og bygge en ny tribune på langsiden i fjor sommer, som første del av en ombygging.

Hallstyret stoppet prosjektet fordi det mente tidsfristen ville bli for kort, og skrev blant annet dette på klubbens hjemmesider i juli i fjor:

Nordstrandhallen har intet imot ombyggingen, men den må dessverre utsettes til neste sommer.

Skiftet mening

Nå er tonen en annen. Leder for hallstyret, Brynjulf Lynes, sier:
Riulf Rustad kan bare glemme utbyggingen. Det hele er dødfødt.


Lynes ville ikke la seg intervjue på telefonen, men avtaler et møte på Niffen.

- Hvis jeg skal prate med deg, så kan vi ikke ta det over telefonen, vi må heller treffes. Det er ikke Nordstrandhallen som har utbyggingsplaner, det er noe på si med Riulf Rustad i størrelsesorden 30 millioner kroner.
- Hva med klokka ni i morgen tidlig? På kontoret i hallen?

Her har Lynes alliert seg med Ottar Vogt, leder for Nordstrand IF og medlem av hallstyret samt Fredrik Skjæggestad, som også tilhører styret.

- Show me the money!

Riulf Rustad har stilt garantier for beløpet på 30 millioner kroner, men styret er
skeptisk til planene.

Vi har ikke sett noen ting til garantiene. For 30 millioner kan du bygge en ny hall. Jeg tror ikke Rustad vil gi fem øre av egen lomme, sier Ottar Vogt.

Alt dreier seg om penger. La Rustad komme med pengene på bordet. Hva skjer hvis hele dritten går over ende? Så sitter vi der uten hall og Rustad kommer inn og kjøper hele dritten, sier Skjæggestad.

Hallstyret sier at de ønsker å ivareta interessene til klubbens barn og unge, men ikke til klubbens eliteserielag. Det er ikke styrets oppgave.

Vi ga én million kroner til damelaget, men det angrer vi på. Det var dumme penger som er borte i dag, men det trenger du ikke skrive, sier Lynes om beløpet som ble gitt for to år siden.

Så faller den eneste positive kommentaren om Riulf Rustad.

- Hvis han ikke hadde kommet inn, ville det ikke vært noe eliteserielag i dag, sier Ottar Vogt.

Ett år om gangen

Men hvilke planer har dere for hallen?

Vi prosjekterer år for år. Vi kommer til å bygge ut tribunene slik at det blir 300-400 sitteplasser nede i løpet av to til tre års tid. Når vi har økonomien på plass, sier Ottar Vogt.

Denne delen er kostnadsberegnet til 2,5 millioner kroner.

Hallstyret opplever Norges Håndballforbunds krav til eliteseriearenaer som urealistiske.

Problemet er det jævla håndballforbundet. Hva skal vi med en hall for 1500 tilskuere pluss fasiliteter og en VIP-tribune? Det er som å tro på julenissen, sier Skjæggestad.

- Bygging av haller er en kommunal oppgave. Det er ikke noe som håndballforbundet kan dytte over på klubbene. Alt gikk bra inntil forbundet kom og målbandt oss. Spilleflaten må forlenges med 75 cm, legger Lynes til.

Imøtegår kritikken

- Dette er nytt for meg, sier Riulf Rustad i en kommentar til hallstyrets planer.

Hallstyret farer med løgn. Jeg har dekket alle utgiftene i forbindelse med prosjekteringen og har garantert for 30 millioner kroner. Hallstyret har ikke betalt fem øre. Vi har leietakere som ønsker å komme inn i næringslokalene.

Styret i NIF har godkjent planene. Hvis Ottar Vogt virkelig mener at han ikke er for utbygging, er han imot det han selv har stemt for som formann i NIF. Da har han problemer, sier Rustad.

- Det er trist å se at noen prøver å gravlegge håndballen i Nordstrand. Over lang tid. Ikke annet å si enn det. Disse personene er overlevninger fra en gammel tid - og det burde de innsett selv.

Rustad mener hallen burde føres tilbake til Nordstrand IF.

- Ved en oppløsning av AL Nordstrandhallen skal alle eiendelene inkludert hallen overføres til Nordstrand IF. Hallen burde tilbakeføres til NIF - som åpenbart er den rettmessige eieren.

Til personangrepene svarer Rustad: Det er ingen vits i å gå inn i en polemikk med disse dustene.

Minner

Brynjulf Lynes viser bilder på veggene fra en fjern håndballfortid.

- Vi spilte for klubben, både Fredrik og jeg. Her ser du meg, med en kongepokal forresten, og peker på en NM-triumf fra slutten av 50-tallet.

Men noen fotografering vil ikke Lynes, Skjæggestad og Vogt være med på.

- Da blir vi enda mer upopulære enn det vi er. Vi forbindes med jævler som trenerer arbeidet med hallen, men det vi mangler er penger, sier Brynjulf Lynes.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis