*Nettavisen* Sport.

Glemt klatrer til Luxembourg

Foto: Pascal Pavani (AFP/Scanpix)

Vant toppfinish i Tour de France som 24-åring.

03.11.10 14:58

Onsdagens prospektkort fra Luxembourg inneholder navnet på tre nye ryttere i The Luxembourg Pro Cycling Project.

Førstemann er 25 år gamle Brice Feillu. Franskmannen hentet hjem etappeseieren på Andorra Arcalis på den 7. etappen i fjorårets Tour de France. Siden har det vært relativt stille rundt den karen.

Sammen med broren Romain, gikk nemlig Brice til Vacansoleil etter 2009-sesongen. Der har han aldri funnet seg helt til rette. Da ryktene om en storsatsing i Luxembourg startet, var Feillu-brødrene blant de første som ble koblet til laget.

- Brice har allerede bevist at han har eksepsjonelle klatreferdigheter. Det er ikke enkelt å finne slike ryttere, uttaler sportsdirektør Kim Andersen.

Også østerrikske Stefan Denifl (fra Cervélo TestTeam) og Will Clarke (Praties) ble offentliggjort av team manager Brian Nygaard onsdag. Denifl er ansett som et av Østerrikes aller største sykkeltalenter, mens Clarke fikk innpass på laget etter tips fra superveteranen Stuart O'Grady.

- Will er en robust australier med en stor motor. Jeg ble oppmerksom på ham under et ritt i Belgia i løpet av vårsesongen, avslører Andersen.

Team Saxo Bank har også annonsert nye ryttere: Fra Cervélo TestTeam gjør Volodimir Gustov comeback, mens Manuele Boaro ankommer fra Zalf-Désirée Fior.

Nå er du oppdatert!

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag