RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gløersen var best i test

Foto: Erlend Aas/Scanpix
Sist oppdatert:
- Jeg føler meg bedre forberedt enn noen ganger, sier skisprinteren.

BEITOSTØLEN (ANB): Anders Gløersen tok VM-vinterens første stikk blant langrennssprinterne – uten at han la særlig vekt på det.

Forståelig nok – for det handlet bare om et testrenn for det norske sprintlandslaget foran helgens sesongåpning på Beitostølen.

Men Rustad-sprinteren la likevel ikke skjul på at onsdagens formtest gjorde godt.

- Det er morsomt å føle at man er i brukbar form. Og det var ei veldig bra treningsøkt, fastslo 24-åringen overfor Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Lovende test

- Anders var veldig sprek i dag. Alt ser veldig bra ut for hans del, konkluderte landslagstrener Ulf Morten Aune.

Han hadde gitt løperne litt forskjellige arbeidsoppgaver i løpet av testrennet, framfor alt av taktisk karakter. Derfor ville han nødig rangere løperne da testen var unnagjort.

- Men at Anders var dagens beste totalt sett var helt udiskutabelt, sa Aune, som ellers kunne konstatere at Johan Kjølstad og Øystein Pettersen fulgte nærmest Gløersen i finalen.

Fortsatte der han slapp
Det kan dermed se ut til at Oslo-gutten fortsetter der han slapp sist sesong. Da gikk han til topps i verdenscupsprinten i Kollen. Siden har det meste gått på skinner.

- Jeg har trent veldig bra og føler at jeg er bedre forberedt enn noen gang, sier Gløersen, som kan vise til ytterligere to verdenscupseirer – i Rybinsk i 2007 og i Lahti året etter. Dessuten ble han toer i Düsseldorf tidlig i forrige sesong.

Den store forskjellen i forhold til tidligere er at han har fått gjennomført alt treningsarbeid han har planlagt.

- Jeg har ofte slitt litt med sykdom i sesongforberedelsene, men det har jeg heldigvis sluppet unna i år. Dermed har det blitt mer kontinuitet i treningen, forklarer han.

Står over Kuusamo
Gløersen er klart best i skøyting. Derfor står han over sesongens første verdenscupsprint, i Kuusamo om to uker, for den går i klassisk. Da går han i stedet BUL-sprinten på Gålå. Men i de to neste – i Düsseldorf og Davos i desember – er han på plass.

Da håper han å legge inn best mulige søknader til en plass på laget til det som naturligvis er vinterens overordnede mål: VM på hjemmebane i Holmenkollen. Der går også sprinten i fri teknikk.

Og alle skjønner hva som er den store drømmen for Anders Gløersen: Å kopiere seieren fra Prøve-VM.

Allerede lørdag får han en ny anledning til å markere seg. For det handler om skøyting også i sprinternes «ordentlige» sesongstart på Beitostølen.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere