BODØ (Nettavisen): I takt med resultatene, har naturligvis også interessen rundt Bodø/Glimts hovedtrener Kjetil Knutsen økt.

Bergenseren har tidligere blitt koblet til flere jobber i utlandet, og senest de siste par ukene har blant annet The Athletic og Telegraph nevnt ham i samme åndedrag som de ledige stillingene i både Brighton og Bournemouth.

Det er derimot høyst usikkert hvor nærme 53-åringen skal være en ny jobb, men spekulasjonene har i hvert fall satt lys på et betimelig spørsmål Glimt-tilhenger må spørre seg.

Hva skjer når Kjetil Knutsen forsvinner fra Aspmyra?

Tidligere Bodø/Glimt- og landslagsspillerJahn Ivar «Mini» Jakobsener i hvert fall klar på hva han mener:

– Hvis dette viser seg å bli en realitet, bør Glimt-fansen være bekymret. Vi snakker en potensiell krise, sier han til Nettavisen.

Les også: Hverdagen er snudd på hodet for Glimt-profilen: – Det verste som kunne skjedd

Hør på Nettavisens fotballpodkast Sesongkortet:

– Du må si ja

Jakobsen spilte tre år i Bodø/Glimt før ferden gikk til både Rosenborg og utlandet, og følger fortsatt tett med på hans tidligere klubb. Han mener det ikke er utenkelig at noe kan skje rundt Knutsen:

– Jeg tenker at det er hyggelig for han og for Bodø/Glimt, etter den jobben som er gjort de siste årene. Det er jo først og fremst en anerkjennelse. Han valgte jo nylig å si ja til Glimt, til tross for interesse fra andre norske klubber, og sikkert noe ute i Europa, skryter «Mini», med et tydelig avventende men.

Les også: Rekordkjøpet kom med klar advarsel. Dette sa han til Glimt-garderoben

– Men skulle det komme et tilbud fra en Premier League-klubb, så vil jeg jo tro at det er det samme for en trener som det er for en spiller. Det er flere steg opp, og da mener jeg at du må ta den utfordringen for å se om du har det som skal til. Jeg kan ikke forstå noe annet enn at han må ta den jobben, hvis det skulle bli reelt.

– Du tenker at han vil takke ja?

– Det finnes naturligvis forskjell på folk, og noen foretrekker å være i trygge rammer og være hjemme. Men hvis du mener noe og har ambisjoner som trener, så kan du ikke si nei til Premier League.

Bruker RBK-sammenligning

«Mini» har også lang fartstid i Rosenborg, og mener man bør se på trøndernes utvikling de siste årene, for å skaffe seg et bilde på hvordan det kan gå.

– Det er vel bare å flytte hodet 72 mil sørover (Trondheim). Da tror jeg du får et greit svar på hva som kan skje, hvis den som har skapt en identitet forsvinner. Nå skal det sies at Rosenborg fort er den klubben som har vunnet mest, også de 12 årene etter Nils-Arne Eggen. Men man ser hvor klubben har havnet, etter at den største lederen forsvant. Jeg tror at Kjetil Knutsen har noe av det samme, i det han har innført på Aspmyra, sier han og fortsetter:

– Samtidig er det slik fotballen fungerer. Da får man heller klappe han ut av stadion og ønske han velkommen tilbake, hvis det ikke skulle lykkes.

Les også: Glimt-treneren ble bekymret over det han så: – Ikke bra

Profilen tror derimot at en eventuell Knutsen-exit vil ha så mye å si på Glimt-profilenes lyst til å bli i klubben.

– Patrick Berg og Marius Lode prøvde jo de også, så de vet jo hvordan ting fungerer. Jeg tror ikke de tenker «å farsken», hvis Knutsen ender opp med å dra.

Da Nettavisen spurte Hugo Vetlesen i pressesonen etter Zürich-kampen var målscoreren klar i sin sak.

– Nei, det er ikke noe jeg tenker på i det hele tatt. Jeg vet hvordan fokuset til Kjetil er, og akkurat nå virker det å være på rett plass. Jeg har ikke merket noe på det i det hele tatt. Han har fokus her i Glimt.

– Umulig å erstatte

En annen Glimt-helt som innrømmer en liten bekymring er Trond Olsen. Han jobber nå som fotballekspert i Avisa Nordland, etter over 200 kamper for bodøværingene.

– Skulle det ende med at Kjetil Knutsen forlater Bodø/Glimt, vil det naturligvis være dårlige nyheter for klubben. Han har vært en avgjørende brikke for denne suksessen, og vil nærmest være umulig å erstatte. Samtidig tror jeg han har det så godt her, at han kommer til å fortsette i jobben.

Les også: Krystallklar advarsel om Haaland og City: – Det er illevarslende

– Hvis det blir slik at han forsvinner innen ett år, så blir det vanskelig for Glimt. Fire-fem år fram i tid vet vi derimot ikke hva som kommer til å skje, men det vil naturligvis være avgjørende å beholde ham for å fortsette utviklingen av det prosjektet han har startet.

Bodø/Glimt investerte stort i sommer, og flere nevnte Kjetil Knutsen og spillestilen som gode grunner til overgangen.

– Jeg vil jo tro at han var en viktig grunn til at de spillerne kom tilbake, men samtidig har disse spillerne tette bånd til klubben fra før av. Men selvfølgelig, Kjetil Knutsen er viktig for Bodø/Glimt.

Søndag tar Bodø/Glimt imot Haugesund på Aspmyra, og kampen kan du følge i Nettavisens livesenter!