Gå til sidens hovedinnhold

Glimt imponerte borte mot AC Milan. Spesielt én mann strålte i Milano

Bodø/Glimt gikk respektløst til verks mot AC Milan og tok ledelsen tidlig i første omgang. Hjemmelaget slo imidlertid raskt tilbake etter Glimts sjokkstart.

AC MILAN - BODØ/GLIMT 3-2:

MILANO (Nettavisen): Det ble målfest på tomme San Siro da Bodø/Glimt gjestet giganten, AC Milan. Glimt-gutta sjokkerte TV-tittere verden over, men måtte se seg slått 3-2 av en glitrende Hakan Calhanoglu og co.

De gulkledde fra nord tok ledelsen og ga AC Milan kamp til dørstokken i det Nettavisen-sendte oppgjøret. En jevn kamp der Bodø/Glimt imponerte og presset på, endte dessverre i Europa-exit for nordlendingene. Tyrkiske Hakan Calhanoglu herjet i Zlatans fravær. Med to scoringer og en assist sørget han for Europa-avansement.

LES OGSÅ: Milan bekrefter: Zlatan avga positiv virustest – mister kampen mot Bodø/Glimt

For Bodø/Glimt imponerte Jens Petter Hauge stort og bidro med både scoring og assist. Han satte også opp Ulrik Saltnes i glimrende posisjon rett før slutt, men Saltnes skjøt over da han kunne gitt Glimt 3-3 og ekstraomganger i Milano.

- Han tenker helt sikkert på den i natt, men vi står sammen når vi vinner, og når vi taper. Slik er livet, sier Bodø-trener Kjetil Knutsen på pressekonferansen etter kampen.

– Jeg er stolt, men skuffet. Vi kan virkelig reise hjem med hevet hode. Den siste halvtimen er vi virkelig på et høyt nivå, sier han videre.

Bodø/Glimt sjokkerte

Bodø/Glimt overrasket Milan-laget etter 15 minutter der Kasper Junker satte inn et mål for gjestene.

Etter herlig forarbeid av kometen Jens Petter Hauge, som imponerte stort, lurte midtbanespilleren Franck Kessie med overstegfinten før han dro seg ned mot linjen der han slo et innlegg langs bakken til den danske toppspissen.

Jubelen fra Glimt-gutta runget utover et folketomt San Siro.

Kortvarig glede

Jubelen varte imidlertid ikke lenge da AC Milans nummer 10, Hakan Calhanoglu satte inn redusering bare minuttet senere.

Tyrkeren ble spilt gjennom i mellomrommet og vendte raskt opp før han slo til med et nydelig langskudd fra 20 meter. Bodø/Glimt-keeperen var etter ballen, men maktet ikke å redde det knallharde skuddet.

Etter scoringen var Milan best og presset på med flere store sjanser. Sisteskansen Nikita Haikin må i aksjon med flere feberredninger og holdt Glimt inne i kampen. Det klarte han riktignok ikke lenge.

17 minutter etter de gulkledde gikk i føringen var kampen snudd. AC Milan tok ledelsen etter scoring av Zlatans reserve, Lorenzo Colombo etter en lekker hælflikk av scoringskollega Hakan Calhanoglu.

Stillingen holdt seg 2-1 inn til pause og bodøværingene gikk til pause vel vitende om at det fortsatt var gode muligheter. Med flere tøffe dueller på banen, smalt det i leggskinnene og ropene runget utover tilskuertomme San Siro.

LES OGSÅ: Haaland om monsterløpet mot Gladbach: - Noen sa jeg hadde slått rekorden på 100 meter

Kampens store spiller

Frisparkeksperten Calhanoglu doblet ledelsen etter at 2.omgang bare var fem minutter gammel. Etter et lurt cornertrekk fra det italienske storlaget kunne de senke skuldrene etter sjokket.

Det ville dog ikke storscoreren Jens Petter Hauge, som var kampens store spiller, ha noe av. Fem minutter senere dunket Hauge inn redusering til 3-2 og overlistet den italienske stjernekeeperen, Gianluigi Donnarumma.

LES OGSÅ: Johaug om kritiske nordmenn: - Det er folk som ikke liker min personlighet

Håpet var så absolutt i live for Glimt.

Bodø/Glimt presset på

De siste 20 minuttene var Bodø/Glimt det beste laget mot selveste AC Milan og presset på for redusering.

LES OGSÅ: Patrice Evra med vill påstand: Nå beklager Sky Sports

Bodø-laget kom til flere store sjanser der Donnarumma ikke lot seg overliste. I det siste spilleminuttet kom Ulrik Saltnes til en gigantsjanse men klarte ikke å få nettsus og måtte dermed se seg slått. Glimt-spillerne måtte gå skuffet av banen, mens Milans stjernespillere jublet for avansement i Europa League-kvalifiseringen.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene