Gå til sidens hovedinnhold

Glimt-jubileum i cupen

Det er i år 40 år siden Bodø/Glimt, som første nordlandske lag, for første gang deltok i cupen. Debutkampen var mot Rosenborg. Søndag møtes de to lagene for første gang i cupfinalen.

I 1963 deltok Bodø/Glimt for første gang i cupen. I tredje runde skulle laget endelig få møte motstand som ikke tilhørte den nord-norske regionen. Turen gikk til Trondheim og motstander var Rosenborg.

Denne kampen endte med en overraskende 4-2-seier til Glimt og cupeventyret var igang. I neste runde ble det imidlertid tap 0-1 for Frigg i Oslo.

Nå, 40 år senere, står Bodø/Glimt og Rosenborg igjen oppført som motstandere i cupen. Denne gang i selveste cupfinalen.

Rosenborg har scoret formidable 49 mål på sine seks første cupkamper og er veldig innstilt på å ta sitt første cupmesterskap siden 1999.

Totalt har trønderne samlet sammen åtte kongepokaler som de har tatt med seg hjem til Lerkendal. Bodø/Glimt på sin side har vunnet cupen to ganger.

To har vunnet med begge lag

Ikke overraskende er det tre Rosenborg-spillere som topper toppscorerlisten i årets NM. Frode Johnsen har scoret ti, mens Harald Martin Brattbakk følger nærmest med ni nettkjenninger. Christer George har bare spilt tre cupkamper, men har likevel rukket å score sju ganger.

HTML EMBED

Toppscorere i cupen:

Bodø/Glimt: Rosenborg:
Christian Berg, 3 mål Frode Johnsen, 10 mål
Ville Lehtinen, 3 mål Harald Martin Brattbakk, 9 mål
Runar Berg, 3 mål Christer George, 7 mål
André Hanssen, 2 mål Dagfinn Enerly, 4 mål
Aasmund Bjørkan, 2 mål Roar Strand, 4 mål
Stig Johansen, 1 mål Azar Karadas, 3 mål
Cato Hansen, 1 mål Ståle Stensaas, 3 mål
Olav Råstad, 1 mål Øyvind Storflor, 3 mål
Trond B. Olsen, 1 mål Fredrik Winsnes, 2 mål
Jan Egil Brekke, 1 mål Christer Basma, 1 mål
Ørjan Berg, 1 mål

Christian Berg, Runar Berg og Ville Lehtinen er toppscorere for Glimt med tre mål.

To av spillerne i søndagens finale kan se tilbake på cupmesterskap med begge klubbene. Runar Berg og Harald Martin Brattbakk spilte sammen for Bodø/Glimt i 1993 og har begge også vært med å vinne med Rosenborg. Berg i 1990 og -99, og Brattbakk i 1995.

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Hvem vinner cupfinalen?
RBK
Bodø/Glimt

Se resultat

Den som har vunnet flest cupgull er Roar Strand. Han kan ta sitt femte cupmesterskap og krype opp i ryggen på skeidlegenden Jan Gulbrandsen som har seks cupgull på 1950- og 60-tallet.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai