I slutten av oktober ydmyket Bodø/Glimt José Mourinho og Roma på Aspmyra og vant hele 6-1. Solbakken scoret to av målene og fikk ros av den portugisiske treneren etter kampen.

23-åringen leverte også et nydelig mål i returoppgjøret i Roma, som endte 2-2.

– Han overbeviste nok Mourinho da. Det var det sikkert flere i Glimt som gjorde, men han stod frem som den med kanskje mest internasjonalt snitt over de to kampene, sier Serie A-ekspert Even Braastad til Nettavisen.

Hør Nettavisens fotballpodkast «Sesongkortet»:

Les også: Ruud-feberen herjer i Norge — finalen mot Nadal knuste alle seerrekorder

Glimt hevder Roma ikke har vært i kontakt

De siste ukene har det blitt meldt i italienske medier at Roma har vært interessert i Solbakken, og mandag kveld meldte også den troverdige overgangsjournalisten Fabrizio Romano at Roma jobber med å hente Glimt-profilen.

Ifølge Romano er Solbakken en av de som er øverst på ønskelista til Mourinhos Roma, og han skriver at det er fremgang i forhandlingene mellom den italienske storklubben og Glimt.

Bodø/Glimts sportslige administrative leder Håvard Sakariassen sier imidlertid at det ikke har vært noe kontakt mellom de to klubbene.

– Roma har ikke vært i kontakt med oss. Utover det har jeg ikke noen kommentar, sier han til Nettavisen.

Solbakken har kontrakt med Glimt fram til 31. desember og kan ikke forhandle med andre klubber før 31. juni. Overfor AN påpeker Sakariassen at Roma bryter reglene hvis de er i kontakt med angriperen allerede nå.

– AS Roma har foreløpig ingen tilgang til å snakke med Ola Solbakken. Hvis det er noe hold i disse ryktene, så er det et brudd på overgangsreglementet, sier Sakariassen til avisen.

Hvor nært Solbakken faktisk er en overgang til Roma vites ikke, men rapportene fra italiensk media og Romano tyder på at det er sterk interesse fra Roma sin side.

Nettavisen har forsøkt å komme i kontakt med Solbakkens agent, Bjørn Tore Kvarme, uten hell.

Les også: Disse er tatt ut i Norges EM-tropp

- Helt ekstrem

Serie A-ekspert Braastad mener Solbakken hadde passet godt inn i Roma, og at de også har behov for en spiller som 23-åringen i klubben.

– Jeg tror det kunne vært en bra match for både han og Roma. Den rene kanttypen som kan være uforutsigbar og gjennombruddshissig, den trenger de. Hvis han slår til kan han gjøre den plassen til sin. Jeg tenker det er naturlig både for spiller og klubb, sier han om den potensielle overgangen.

Braastad mener at spesielt 6-1-kampen på Aspmyra viser at Solbakken har nivået inne til å kunne spille for Roma, som til slutt vant Conference League denne sesongen.

– Der var han jo helt ekstrem. Det var mye skriverier om at Roma stilte med redusert lag, og det gjorde de til dels, men de stopperne som han latterliggjør der er stoppere på bra Serie A-nivå. Han parkerer og leker med Marash Kumbulla blant annet som får kjørt seg noe fryktelig, forteller eksperten.

Om Solbakken går til Roma vil han imidlertid ikke være den første Glimt-spilleren som går til en toppklubb i Italia etter å ha herjet i en europacupkamp mot italiensk motstand.

Les også: Lagerbäck-uttalelse får de norske spillerne til å reagere: - Det er feil

- Kommer med et bakteppe

Jens Petter Hauge gikk som kjent til AC Milan i 2020 etter å ha imponert i en playoffkamp mot den italienske storklubben. Braastad mener den potensielle Solbakken-overgangen kan minne litt om Hauge-overgangen.

– Det er en potensielt veldig stor oppside for Romas del, for det er en relativt billig avtale. For de er den potensielle nedsiden veldig liten egentlig. For Romas del gir det veldig mening å prøve han, på alle mulige måter, mener eksperten.

Forholdet mellom Roma og Bodø/Glimt har imidlertid utviklet seg siden Hauge ble solgt til Milan. Det ble mye i bråk i etterkant av den første kvartfinalen mellom klubbene i Conference League.

– En potensiell Roma-overgang for Solbakken kommer med et litt annet bakteppe, for det var jo ikke bare at de slo Roma, det ble jo en del bråk også. Så det er klart det er spennende hvordan det blir, men han vil bli tatt imot med ekstrem spenning, tror Braastad.

Han tror uansett Roma-fansen håper han vil lykkes i klubben, selv om det har vært en konflikt med Glimt.

– Det er ikke noe som er kulere enn å plukke opp en spiller fra en dårlig liga og se han lykkes på den største scenen. Og de vet at det er en bra spiller, for det har de sett på nært hold. Men Bodø/Glimt er nok ikke favorittklubben til en del Romanistas det siste året, selv om de fikk satt skapet ordentlig på plass til slutt.