*Nettavisen* Sport.

Glimt-reservene ydmyket

Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX

Bodø/Glimt kunne nesten ikke stille lag mot Rosenborg. Og fikk grisebank.

25.01.08 19:35

(ROSENBORG-BODØ/GLIMT 8-0)

TRONDHEIM (Nettavisen): Tidspunktet for kampen var verst tenkelig for de helgule, som hadde tre fjerdedeler av forsvaret på sykestua før kampen.

På grunn av Rosenborgs ventende storkamp i Uefa-cupen mot Fiorentina var det et sterkt ønske fra trønderne å spille mot Bodø/Glimt allerede denne uken.

- Vi legger ikke så mye i dette, og bruker det for det er verdt. Dette er nivået i eliteserien, og da kan man ikke skli rundt etter 0-4 etter 25 minutter, sier Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen til Nettavisen og legger til:

- I hvert fall ikke fire mål som vi har stilt i stand på egen hånd.

Rullet over Glimt
Det blir alltid en avveining etter en slik fotballkamp om det ene laget skal høste all ære for offensiv styrke, eller om prestasjonene skal plukkes fra hverandre på bakgrunn av defensiv naivitet.

Det er fristende å gjøre litt av begge deler. Rosenborg fremsto nemlig med en spilleglede, kraft og presisjon i løpet av den første halvdel – som det kan bli en fryd å holde øye med utover sesongen.

Fredrik Stoor var drivende god på høyrebacken, Marek Sapara klok når han vrir spiller og Yssouf Koné var minst like målfarlig som han var rundt Mesterliga-kvaliken i fjorårssesongen.

Skadekrise
Samtidig er det et faktum at den forsvarsfireren Bodø/Glimt stilte med fredag ettermiddag, aldri kommer til å se dagens lys i eliteserien.

Roy Miller var den eneste friske forsvarsspilleren til kveldens dyst, mens Thomas Jacobsen, Johan Lædre Bjørdal, Ruben Imingen og Even Iversen alle var ute. Det samme var kriseløsninger bakerst som Stig Johansen og Stian Theting.

- I tillegg måtte Mounir Hamoud gi seg under oppvarmingen. Han skulle egentlig spilt høyreback, sier Ingebrigtsen.

Glimt startet derfor med nevnte Miller, samt prøvespillende Karl Morten Eek (Steinkjer) og Iheb Hamzeh i midtforsvaret, og med Dritan Tani Stafsula på høyreback.

- Ikke representativt
Derfor tok ikke Rosenborg-leiren helt av heller, selv om målene haglet inn bak en forvirret Pavel Londak.

- Det er ikke representativt for det som bor i dette Glimt-laget. Det er alltid en utfordring å ta steget fra Adecco-ligaen til Tippeligaen, men med en klar spillestil og masse talent i stallen – tror jeg Glimt kommer til å overleve, sier assisterende sportsdirektør Erik Hoftun.

Sammen med nyansatte Erik Hamrén på sidelinjen hadde Hoftun likevel en fornøyelig ettermiddag i Abrahallen. Yssouf Koné, Didier Konan Ya og Marek Sapara lagde to mål hver, mens et selvmål og nettkjenning av Jo Sondre Aas lagde spektakulære sifre i målprotokollen.

- Kvaliteten på avslutningene er virkelig bra, men det blir en litt annerledes kamp med tre såpass tidlige mål. Likevel er jeg imponert over at RBK holder motivasjonen og konsentrasjonen oppe i hele kampen, oppsummerte Hamrén som også påsto at han hadde tippet 8-0 til RBK før kampen.

To nye stoppere
Det hadde neppe Kåre Ingebrigtsen gjort, selv om han slet med å stille lag mot trønderne. Utfallet var like fullt pinlig for den tidligere RBK-eleganten.

- Ja, dette kan man godt kalle flaut. Selv om det er Rosenborg vi spiller mot, så spiller vi i samme divisjon som dem, sier han og innrømmer at klubben hans nå skal ut på spillerjakt før treningsleiren i Thailand.

- Vi trenger to nye midtstoppere, og aller helst en ny spiss og indreløper i tillegg. Jeg tror vi skal drille en del formasjonstrening utover, for å si det sånn, avslutter han.

PS! Thiago Martins var heller ikke med til Trondheim, etter at Erik Hoftun innvilget ham ekstra lang juleferie – før den tidligere Glimt-treneren startet i sin nye jobb i Trondheim.

Les flere sportsnyheter her

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag