MJØNDALEN - BODØ/GLIMT 0-3:

MJØNDALEN (Nettavisen): Bodø/Glimt er seriemester i Eliteserien i 2021 etter at Mjøndalen ble slått 3-0 på Consto Arena søndag.

Erik Botheim, Amahl Pellegrino og Fredrik Bjørkan scoret målene for seriemesteren.

Resultatet betyr samtidig at Mjøndalen rykker ned til Obosligaen. Det gjør også Stabæk, mens Brann skal ut i kvalik mot Grimstad-klubben Jerv.

Knutsen: - Ufattelig stolt

Trener Kjetil Knutsen var svært fornøyd etter at gullet var i boks og holder årets gull høyere enn fjorårets.

- Det er mange som har klart å bygge noe og ta det gullet ett år. Det er ikke så mange som har gjort det året etter igjen - i tillegg til at vi har vært i Europa og hatt noen utfordrende skader. Det har vært nye spillere. Det er noe i det fellesskapet vårt som gjør meg så ufattelig stolt. Derfor betyr det kanskje litt ekstra i år sammenlignet med i fjor, sier Knutsen til Nettavisen.

- Slapp nervene tidig i dag, i og med at dere gikk opp i 2-0 før fire minutter var spilt?

- Jeg er ikke så veldig nervøs av meg. Jeg er fokusert. Du kjenner selvfølgelig at det pirrer, men den nerven må du ha. Jeg prøver å leve i kampen, gjøre de rette grepene og løfte spillerne. Så ble de siste ti minuttene en transportetappe. Det er ikke meningen å kalle det det, men det ble det, sier Knutsen.

Mjøndalen-trener Vegard Hansen var skuffet, men fattet etter at nedrykket var klart.

- Vi får en skrekkelig start. Vi gjør feil, og Glimt er så gode at de utnytter den typen feil og scorer to enkle mål. Det er det veldig langt fram. Vi hadde en plan, som vi egentlig synes var ganske god. Vi visste hvor det var rom, men vi klarte ikke å bruke de rommene nok. Spillemessig er vi ok, men vi skaper ingenting, så vi taper fortjent, sier Hansen til Nettavisen.

- Har du sett noe verre?

Kampen på Consto Arena ble i realiteten avgjort allerede før fire minutter var spilt på. Først var det Joackim Olsen Solberg som foræret Erik Botheim en gigantisk sjanse med en grusom involvering.

Botheim lot seg ikke be to ganger og bredsidet inn 0-1 i nærmeste hjørne via keeper Idar Nordby Lysgård.

Eurosports fotball-ekspert Joacim Jonsson er ikke imponert.

- Se på Olsen Solberg - den rutinerte mannen. Han serverer jo Botheim. For en krise, for en katastofeinvolvering av han. Har du sett noe verre? Han som ikke har gjort noe annet enn å spille disse kampene. Det er jo ikke lov. Det er helt spinnvilt, altså, sa Jonsson.

Svensken mener det er fullt fortjent at Vegard Hansen og hans menn spiller i Obosligaen 2022.

- Dette nedrykket er så fortjent. De har vært i nedrykksstriden i to år på rad, og de er ikke i nærheten. 22 poeng - glem det! De fortjener ikke så spille noe annet sted enn i Obosligaen, mener Jonsson.

Iskald Pellegrino

Like etter ledermålet stakk Amahl Pellegrino i bakrom og ble servert av Hugo Vetlesen. Glimt-kanten var iskald, rundet keeper og rullet ballen i åpent mål på sin gamle hjemmebane.

Da eksploderte det på tribunen, som i stor grad var fylt opp med gulkledde - også på langsidene.

Mjøndalen hadde da lite å tape på å satse mer offensivt etter pause, men vertene maktet ikke å skape mye mot seriemesteren fra nord.

Et kvarter før slutt gikk Christian Gauseth av banen for siste gang som Mjøndalen-spiller. Moldenseren ble behørig hyllet av både publikum, med-, og motspillere da han gikk av banen og kastet drakten sin opp til hjemmefansen.

Noen minutter senere banket gjestene den siste spikeren i kista da innbytter Fredrik Bjørkan spaserte ballen i åpent mål etter at en corner fra venstre gikk gjennom hele feltet og til venstrebacken på bakre stolpe.

Da kunne gullfesten settes i gang for fullt på tribunene, og da dommer Tom Harald Hagen blåste av kampen, stormet bortefansen banen for å feire med sine spillere.