- Bodø/Glimts hovedtrener, Kjetil Knutsen, er midlertidig suspendert for de neste klubbkampene i UEFAs turneringer, skriver UEFA på sine nettsider.

Avgjørelsen er tatt av forbundets disiplinærkomité. Romas keepertrener, Nuno Santos, har også blitt midlertidig suspendert av UEFA.

Det betyr at hverken Knutsen eller Santos vil være på sidelinjen under Bodø/Glimts returoppgjør mot Roma i Conference League torsdag kveld.

Nettavisen har forsøkt å komme i kontakt med Glimts daglige leder Frode Thomassen, men ikke lyktes.

LES OGSÅ: Knutsen åpner opp etter Roma-dramaet

I en pressemelding varsler Glimt at de vil anke straffen:

- Vi er overrasket og sjokkerte over avgjørelsen fra UEFA. Vi kommer til å anke, og vil jobbe med det utover kvelden. Utover det har vi foreløpig ingen kommentarer og vil heller ikke besvare henvendelser fra media før et møte senere i kveld.

Glimt-ledelsen møttes mandag kveld for å diskutere saken. Frode Thomassen uttalte seg i den anledning til TV 2, og opplyste at Glimt vil levere inn sin anke på tirsdag.

Han opplyser videre om at Glimt skal ha bedt om at UEFA hurtigbehandler saken, slik at avgjørelsen blir tatt før torsdagens kamp.

- Det er ikke en balansert sanksjonering hvis man skal lande på et hviletiltak. Den er urimelig og uakseptabel, sa Thomassen til TV 2.

LES OGSÅ: Mourinho med nytt stikk mot Bodø/Glimt og norsk politi

Avgjørelsen er gjort av UEFA etter at Knutsen og Santos havnet i klammeri etter at Bodø/Glimt slo Roma 2-1 på Aspmyra på onsdag.

Det var vært spekulert kraftig i hva som egentlig skjedde i spillertunellen etter kampen. Italienske medier har hevdet at Knutsen har slått Santos, mens norske medier mener å sitte på informasjon om at Santos tok kvelertak på Knutsen.

I en pressemelding, fredag, skrev Bodø/Glimt at de kom til å politianmelde Santos.

- Alt kulminerte i et fysisk angrep på meg i spillertunnelen. Vanligvis er jeg slik av natur at jeg ville trukket meg unna. I dette tilfellet ble jeg fysisk angrepet. Han tok grep rundt halsen min og skjøv meg inn i veggen. Det er helt naturlig at jeg da måtte forsvare meg, sa Knutsen i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Bodø-politiet skal skaffe videoen fra Aspmyra-bråket

Det skal være en video av hendelsen, ifølge Glimt. Den er det Det europeiske fotballforbundet (UEFA) som sitter på. Videoen skal i følge Glimt bevise deres versjon av saken.

Om videoen har blitt brukt for å komme frem til avgjørelsen eller ikke er uvisst.

Seksjonsleder ved Bodø politistasjon, Alf Gunnar Holm, har bekrefter at de forsøker å innhente videoen fra UEFA, i sammenheng med Bodø/Glimts anmeldelse.