BODØ/GLIMT - ZÜRICH 2-1

BODØ (Nettavisen): Bodø/Glimt startet godt, men ble mer og mer presset tilbake av de sveitsiske mesterne.

Etter de første 45 minuttene var ikke Viaplay-ekspert Lars Tjærnås nådig med det Kjetil Knutsens mannskap viste på eget kunstgress.

– Det er et uvanlig passivt Bodø/Glimt, rett og slett et veldig sjeldent syn på Aspmyra, kom det fra Viaplay-ekspert Lars Tjærnås etter den første omgangen.

Tilsvaret kom derimot brutalt tilbake fra gultrøyene, som var effektive og gode da de scoret to i løpet av fire minutter.

Zürich skapte nervøsitet i sluttminuttene etter en lekker redusering, men Glimt holdt unna og sikret sin første seier i Europa League-gruppespillet.

Les også: Marerittminutter ødela for Molde: – Utilgivelig

– Lært fra sist

Hugo Vetlesen bommet grovt i sluttminuttene mot PSV, men mot Zürich kom endelig målet for indreløperen. Han erkjenner at det var en deilig revansj.

– Jeg har lært fra sist. Det var bare å legge den tilbake denne gangen, så var det scoring. Det var godt at den satt, sier han til Nettavisen og innrømmer:

– Det er en god følelse å score i Europa.

Målscoreren mener at førsteomgangen ikke var god nok, og i pausen etterlyste han høyere tempo hos medspillerne.

– Jeg synes vi er litt feige til tider. Det var en god start på førsteomgang, også er vi litt feige. Vi har ikke nok tempo. Det er masse rom i kontringsfasen, det ser vi ved andrescoringen. Vi måtte ha litt mer tempo og få noen skikkelige Glimt-kontringer. Da er vi farlige.

På pressekonferansen etter kampen forteller Glimt-trener Kjetil Knutsen at særlig slutten av kampen ble litt vel spennende for hans del.

– Vi spiller en svak siste halvdel av andre omgang. Den er ikke bra. Nærmeste russisk roulette, forteller han.

– Overraskende feig

Vertene startet kampen best, og det var nettopp Vetlesen som skulle få den første store muligheten. Avslutningen lignet mye på den mye omtalte sjansen mot PSV, og ble reddet av keeper.

Kjetil Knutsen startet Ola Solbakken på venstrekant, men så seg nødt til å gjøre endringer og byttet plass på trønderen og Joel Mvuka. Det ga umiddelbare resultater, da Glimt produserte to store muligheter.

Skuddforsøkene fra Sampsted og Berg ble derimot blokkert av oppofrende sveitsere.

– Plutselig våkner hjemmelaget. Der sitter relasjonene, etter en endring fra Knutsen. Solbakken kommer seg over på høyre, og da funket det.

Les også: Hverdagen er snudd på hodet for Glimt-profilen: – Det verste som kunne skjedd

Gjestene spilte seg mer og inn kampen, og gultrøyenes forsvar ble til tider satt på prøve. Viaplay-ekspert Lars Tjærnås bet seg spesielt merke i hjemvendte Marius Lode.

– Jeg synes Lode ar vært overraskende feig. Han har hatt rommet til å avansere flere ganger, men har ikke gjort det så langt. Mye av grunnen til at han var så ettertraktet var den egenskapen til å ta med seg ballen gjennom ledd.

Få minutter etter mini-tiraden, lå ballen i nettet for Zürich. Scoringen ble derimot avblåst for offside, som også bildene i etterkant bekreftet.

– Et skremmeskudd for Bodø/Glimt. Jeg var ikke helt komfortabel med den der, men heldigvis for Glimt blir den avblåst. De var advart mot akkurat disse situasjonene.

Effektive Glimt

Andreomgang var få minutter gammel da Aspmyra skulle en liten tur til himmels, da Ole Selnæs var uheldig og stanget inn ledermålet for vertene.

Vondt ble til verre for de drøyt 400 tilreisende fra Sveits, da Kjetil Knutsens mannskap rullet opp et angrep i kjent Bodø/Glimt-stil. Solbakken fikk plass ute til venstre, og banket ballen inn foran mål.

Der var Vetlesen, og fikk på mange måter gjort opp for bommen i første omgang. Scoringen doblet ledelsen, og fikset en drømmestart på de siste 45 minuttene.

– Champagne-fotball av Bodø/Glimt. Det er et eventyr av et angrep.

Les også: Var nylig på prøvespill i Eliteserien - nå er nordmannen en del av storklubbens PL-tropp

Komfortable bodøværinger skulle likevel få en real kalddusj med drøyt ti minutter igjen på klokka, da Adrian Guerrero servert en fantastisk scoring fra distanse.

– For en perlescoring. Da er det match igjen på Aspmyra, og for en vitamininnsprøytning for gjestene.

Det holdt ikke til poeng for Zürich, som måtte dra tomhendte tilbake til Sveits etter fire magiske Glimt-minutter.

Slik var kampen: