EINDHOVEN (Nettavisen): I sommer kom bekreftelsen på at Lars-Jørgen Salvesen var kjøpt for en betydelig sum fra Strømsgodset til Eliteserien-konkurrenten Bodø/Glimt.

En drøy måned senere står 26-åringen med to scoringer på ni kamper i den gule drakten, og innrømmer selv at ting har gått litt mer stang ut enn forventet.

– Det har vært veldig lærerikt, etter å ha blitt kasta rett inn i det. Vi har jo nærmest bare spilt kamper, så man har måttet lære ting med en gang. Det er en annerledes måte å spille på, både offensivt og defensivt, men det er en fin utfordring for meg, forteller han til Nettavisen på onsdagens pressekonferanse.

Og fortsetter:

– Nå er det heller ingenting å legge skjul på at jeg ønsker å prestere bedre enn det jeg har gjort til nå, så jeg skal jobbe steinhardt framover for å klare akkurat det.

Les også: Syk Sahraoui borte fra Vålerenga-trening: - Lett å tenke annerledes med tanke på timingen

Hør ukens episode av Sesongkortet under:

Brutalt ærlig

Det har vært en intensiv start på Bodø-oppholdet for sørlendingen. Med nye kamper i Europa blir det ingen hvilepute med det første heller:

– Vi har jo nesten ikke trent, fordi vi har har hatt hele ni kamper siden jeg kom for en måned siden. Nå hadde vi en god treningsuke før Molde-kampen, og man merker at det er bra trøkk. Det er gøy å være en del av, og en mye mer profesjonell hverdag enn jeg har vært en del av tidligere. Et steg opp for meg, så det har vært bra.

Les også: Skal være favoritt til Chelsea-jobben: – Hadde vært påpasselig

Torsdag venter storlaget PSV Eindhoven på Philips Stadion, med blant annet idolet Ruud van Nistelrooy på motsatt banehalvdel.

– Det har vært utrolig gøy å få oppleve (spill i Europa), med fantastisk stemning på Aspmyra og turer rundt omkring. Det har vært en helt ny opplevelse for meg, så det har vært lærerikt. Nå ser vi fremover, for det kommer mange morsomme kamper i høst.

– Terningkast tre

Eurosport-ekspert Christian Gauseth har fulgt Bodø/Glimt tett i både Eliteserien og Europa, og sier seg enig med Salvesens egen evaluering.

– Man kan ikke gi den starten noe mer enn terningkast tre. Salvesen har noen kvaliteter som er veldig bra, som avslutningsferdighet og hodespillet. I det relasjonelle spillet og ballkontrollen har han mye å jobbe med, og det er det Bodø/Glimt har mest behov for. Derfor kommer han ikke opp på den øvre halvdelen på terningen.

Den tidligere Godset-spissen ble på mange måter hentet som en erstatter for Victor Boniface, som senere forsvant til belgisk fotball. Gauseth mener at de to har relativt ulike kvaliteter:

– Først må man se på hva man mistet i Victor Boniface, blant annet. Han hadde noe helt annet, både med tanke på uforutsigbarhet, evner feilvendt og samhandling med andre lagdeler. Derfor tror jeg ikke Salvesen var førstevalget til Glimt, noe jeg tror han vet selv også.

Les også: Eks-president i harnisk etter «Haaland-maltraktering»

– Burde man ha brukt en større sum på en spiss, enn for eksempel Patrick Berg?

– Alltid når jeg har spilt fotball og alle lagene jeg har spilt på, så er det jo spissen man har brukt penger på. Det er bra å hente til Patrick Berg, men han hjelper jo ikke hvis man ikke klarer å score mål. Da tenker jeg at han må ha noen kvaliteter som gjør at det kan rettferdiggjøres.

Kjetil Knutsen må klare seg uten storscorer Amahl Pellegrino mot PSV, som føyer seg inn rekken av flere skadede nøkkelspillere for Glimt.

– De mangler ikke bare Pellegrino, men også Ola Solbakken som har noe over seg som er ekstremt. Når man mangler de to, blir det naturligvis litt tynt. Jeg synes de var dårlig mot Zagreb, så det ville sjokkert meg om de får til en bragd i morgen, avslutter Gauseth.