RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Glodde på Chelsea-stjernene

Sist oppdatert:
- Det var egentlig helt vilt, sier Ham-Kams John Anders Rise om sitt første møte med Chelseas stjernegalleri.

17-åringen var forrige uke på en ukes treningsopphold i Chelsea. Han trente ikke med stjernene, men traff dem likevel hver dag.

Side om side med stjernene
For da Rise forsynte seg av lunsj i Chelseas kantine, stod og satt han side om side med stjerner som Frank Lampard og Didier Drogba.

- De første dagene var det helt vilt, egentlig. Jeg må vel innrømme at jeg glodde litt den første dagen. Så ble jeg vant til det, og da tenkte jeg ikke mer på det, sier Rise til TV 2 Nettavisen.

- Men det er noe jeg kunne blitt vant til. Det ga mersmak, legger han humrende til.

- Chelsea er favorittlaget ditt?

- Nei. Det er Manchester United. Så Chelsea var jo egentlig helt feil klubb å komme til, humrer han.

- Men nå er du kanskje blitt Chelsea-fan?

- Nei, nei. Jeg er ikke så lett påvirkelig, sier han videre.

Ballbesittende fotball
Unggutten trente med Chelseas 17- og 18-åringer, og overgangen var ganske brutal. Rise kom rett fra kunstgress og et kaldt Norge til fine gressmatter og et temperert England. Borte var også langpasningene. Hos Chelsea handlet alt om ballbesittelse, og gode touch i trengte posisjoner.

- Det var mye å venne seg til, men alt i alt er jeg veldig fornøyd med uka der. Hver dag fikk jeg noen tilbakemeldinger fra trenerne, og de sa før jeg dro at de kom til å følge med meg de nærmeste årene, sier han.

- Det må være utrolig motiverende?

- Det gir enda mer stå på vilje, og er i hvert fall ikke negativt. Selv om jeg ikke går rundt og tenker på at Chelsea liksom skal være interessert i meg, sier han.

Da telefonen om treningsoppholdet kom, trodde han egentlig ikke på det.

- Det var en svensk agent som ringte. På vegne av Chelsea. Det var jo helt urealistisk at noe sånt skal skje. Det er ingen andre klubber som har ringt, sier han.

Men det var reelt. Det var Chelsea som ringte.

Håper på spilletid
Men det er Ham-Kam hverdagen dreier seg om.

- Jeg er foreløpig ikke i nærheten av å være i førsteelleveren. Målet for sesongen er å gjøre det best mulig på trening, komme med i flest mulig A-lagstropper og få flest mulig innhopp. Jeg er jo bare 17 år. I år skal jeg vokse som fotballspiller på alle mulige måter. Få bedre fysikk og mer erfaring, sier han.

Rise har fått spilletid i Ham-Kams treningskamper denne vinteren. Han fikk 25 minutter da Ham-Kam slo Molde 3-1 søndag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere