Gå til sidens hovedinnhold

Gnir seg i øynene over Bodø/Glimts storseier. Vekker oppsikt i utlandet

Den tidligere storspilleren Gary Lineker var blant dem som fikk meg seg at José Mourinho og Roma ble ydmyket på norsk jord.

BODØ/GLIMT - ROMA 6-1:

BODØ (Nettavisen): Bodø/Glimt herjet med José Mourinhos Roma torsdag kveld og det norske laget vant med den smått uvirkelige sifrene 6-1 hjemme på Aspmyra.

Se høydepunkter fram kampen:

Resultatet betyr at Glimt leder sin gruppe i Europa Conference League med sju poeng etter de tre første kampene. Roma blir stående med seks poeng.

- En uendelig skam

Erik Botheim scoret to for vertene, det samme gjorde Ola Solbakken. Patrick Berg og Amahl Pellegrino scoret de øvrige målene for hjemmelaget.

- Dette er et resultat som ikke bare kommer til å vekke oppsikt i Norge, det kommer til å bli lagt merke til verden over, sa Viasat 4-kommentator Roar Stokke.

- Det er et av de vakreste fotballøyeblikkene i norsk fotball, sa han videre.

I sosiale medier var det mange reaksjoner på den knusende seieren. Blant annet fikk den tidligere storspilleren Gary Lineker med seg sluttresultat.

- Hva skal man si? Han satte innpå sine beste spillere i andre omgang, på stillingen 2-1, skrev han på Twitter og deler en liveoppdatering fra kampen.

Også i den italienske avisen Gazzetta dello Sport noterer seg hendelsen på Aspmyra. Med italienske øyne er resultatet selvfølgelig et sjokk.

«Et historisk tap, en uendelig skam», skriver avisen rette etter kampslutt.

Den britiske fotballjournalisten Richard Jolly, som blant annet skriver for storavisen The Guardian, påpeker at det var en historisk ydmykelse for Mourinho.

- Bodø/Glimt 6, Roma 1 er første gang et José Mourinho-lag har sluppet inn seks mål i en kamp, skrev han på Twitter.

Rekdal med råd

Også i Norge ble det tvitret ivrig underveis i kampen.

- Ja, vi blir sikkert historieløse og vi har sikkert nisselua på, men dette er spinnvilt. Har vi noengang sett et norsk lag herje så mye mot en så god motstander? skrev tidligere sportssjef i Vålerenga, Jan-Erik Aalbu på Twitter underveis i kampen.

- Foreslår at Glimt hjelper Roma av banen og til flyplassen, de er så svimle at de neppe finner frem før om noen dager... Magisk kveld for Glimt, skrev Kjetil Rekdal.

Her er et knippe andre reaksjoner fra Twitter torsdag kveld: