Gå til sidens hovedinnhold

- God nok for Real Madrid

Per-Mathias Høgmos begeistring for vidunderbarnet Per Ciljan Skjelbred har tilsynelatende ingen grenser.

MADRID (TV 2 Nettavisen): Dagen etter 1-4-nederlaget for Real Madrid får TV 2 Nettavisen noe så sjeldent som ti minutter på tomannshånd med mannen som har snudd trenden for Rosenborg den siste måneden.

Og mye av æren gir Per-Mathias Høgmo til 18-åringen Per Ciljan Skjelbred. Så imponert over unggutten er han, at han mener Skjelbred like gjerne kunne ha spilt for det andre laget på Santiago Bernabeu onsdag kveld.

- Tar aldri av
- Ja, jeg mener faktisk at Per ikke står noe tilbake for midtbanespillerne til Real Madrid. Han viser rett og slett europaklasse, fastslår RBK-treneren.

Det er sterke ord fra en mann som sjelden snakker i overskrifter. Men i tilfellet Per Ciljan Skjelbred ser han ingen grunn til å legge bånd på seg.

- Per tar aldri av, har Høgmo repetert til det kjedsommelige denne høsten.

Likevel vil ikke Høgmo lansere Skjelbred som kandidat til Åge Hareide landlagstropp til playoff-kampene mot Tsjekkia.

- Nei, det vil jeg ikke ha noen formening om. Det overlater jeg til Åge, sier Høgmo.

Stor tro på Tettey
Men det er ikke bare Skjelbred som styrker RBK-trenerens fremtidshåp. Rekka som utgjorde trioen på Rosenborgs sentrale midtbane i andre omgang mot Real Madrid, er alle gutter med tiden foran seg.

Per Ciljan Skjelbred er 18 år, Alexander Tettey er 19, mens Jan Gunnar Solli sto for rutinen med sine 24 år. Trolig var det den yngste midtbanetrioen i Champions League 65.000 tilskuere på mektige Santiago Bernabeu fikk se i aksjon.

Nettopp Tettey er kanskje den neste RBK-eren som tar steget opp på internasjonalt nivå. At han ble kastet inn mot Real Madrid, etter bare ett serieinnhopp i høst, sier noe om hvilke forventninger Per-Mathias Høgmo har til unggutten.

- Jeg har sagt til Alex at han er en spiller vi ønsker å ha med videre. Vi har veldig stor tro på ham, sier Høgmo, og ramser opp 19-åringens mange plussegenskaper:

Hemmelig våpen
- Han har et fysisk fundament i bunnen. Han er rolig med ballen, har gode pasningsferdigheter, han er bra i lufta og har stor arbeidskapasitet. Han har rett og slett det meste, oppsummerer Høgmo.

Tettey bærer dessuten på et hemmelig våpen:

- Han har faktisk et veldig tungt skudd. Akkurat det er noe vi savner på laget, så der kan han faktisk tilføre oss en ny dimensjon, poengterer Høgmo.

Sammen med Rune Bratseth er han i full gang med å finsikte neste års spillerstall. De tre nevnte ungguttene på midten er alle med i fremtidsplanene.

Videre liv
For øvrig vil ikke Høgmo si noe som helst om hvem som kan være på vei ut og inn.

- Akkurat det har jeg vært konsekvent på å ikke si noe om. Men vi jobber selvfølgelig med det, og det er Rune Bratseth som tar det tyngste ansvaret på det området.

For mange gjelder det trolig å overbevise i de to siste seriekampene, og ikke minst i de tre gjenstående Champions League-oppgjørene.

Første mulighet er søndag. Da venter Vålerenga på Ullevaal. Det er videre liv i eliteserien som står på spill

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter

Kommentarer til denne saken