21-åringen fra Smestad i Oslo var så frustrert at hun begynte å grine på fredagens trening i de miserable løypene i Liberec. Hun mente lørdagens renn burde ha vært avlyst.

Nå har hun skiftet mening. Og det er kanskje ikke så rart. For Astrid gikk like godt inn til seier på 7,5-kilometeren i fristil.

Går alt
Dermed legger hun virkelig press på de to jentene hun har foran seg i verdenscupen sammenlagt. Hun spiste seg hundre poeng inn på verdenscupleder Virpi Kuitunen, og er nå bare 109 poeng bak. Avstanden opp til Tour de Ski-vinner Charlotte Kalla er bare 20 poeng.

- Jeg kommer ikke til å fokusere på verdenscupen sammenlagt, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen til Nettavisen.

Men:

- Jeg skal gå alle rennene som er igjen, så sant jeg holder meg frisk. Og jeg er veldig gira på å slå Petra Majdic i en klassisk sprint.

Løpet er ikke kjørt
- Jeg tror ikke løpet er helt kjørt for Astrid i verdenscupen, nei. Nå kan det bli kamp hele veien. Jeg tror ikke det blir avgjort før under avslutningen i Bormio, sier landslagstrener Egil Kristiansen.

- Astrid er god nok til å vinne verdenscupen med full klaff, fastslår hennes personlige trener Dag Kaas. Men i likhet med eleven synes han det er fornuftig å ikke fokusere på sammenlagtresultatet.

- Astrid har som mål å komme blant de ti beste i totalcupen og de tre beste i sprintcupen. Jeg ser ingen grunn til å endre på det.

Dag Kaas er ikke overrasket over framgangen Uhrenholdt Jacobsen har hatt i vinter. Men at de to første verdenscupseirene skulle komme på distanserenn i fristil hadde han ikke trodd.

Skøytesjokk
- Jeg sendte akkurat en tekstmelding til Astrid, der jeg skrev at det var rart med to verdenscupseirer i hennes nest beste teknikk. For selv om hun har hatt stor framgang spesielt i padling, er skøyting hennes nest beste teknikk. Hun er fortsatt best i klassisk. Og det sier lit om potensialet, sier Kaas til Nettavisen.

- Hvis noen hadde sagt til meg før sesongen at jeg skulle vinne to renn i skøyting, hadde jeg ikke trodd dem i det hele tatt. Dette er veldig rart, medgir Astrid.

(Les videre under bildet)

Jager klassiskseier
Nå fortsetter hun jakten på den første verdenscupseieren i klassisk

- Jeg vet at jeg har kapasitet til å vinne i klassisk. Hvis jeg unngår de problemene jeg hadde i Otepää sist helg, håper jeg å få brukt den fysiske formen jeg er i også i klassisk, sier fjorårets sprintverdensmester til Nettavisen.

I Otepää fikk hun pusteproblemer på grunn av astma.

PS. Søndag går Astrid Uhrenholdt Jacobsen lagsprint i Liberec, etter planen sammen med Marit Bjørgen. På det norske andrelaget går Ella Gjømle og Kari Vikhagen Gjeitnes.

Les alt om prøve-VM i Liberec i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.