Fem nordmenn blant de tolv beste viser at Norge er i ferd med å få et sterkt kombinertlag. Men håpet om pallplass klarte ikke de norske løperne å innfri i Ramsau søndag.

Bjørn Kircheisen fra Tyskland avgjorde i spurten og vant foran amerikanske Bill Demong og franske Jason Lamy Chappuis.

Med Magnus Moan og Mikko Kokslien i spissen jaktet de norske på pallplassering, men nådde ikke helt fram. Moan ble nummer seks, 12,6 sekund bak vinneren. Kokslien ble nummer sju, Petter Tande nummer åtte, Håvard Klemetsen 10 og Jan Schmid 12.

- Vi er godt fornøyd med at vi har alle inne blant de tolv beste. Det vitner om at vi er i ferd med å få til målet vårt med å bygge et sterkere lag, sa sportssjef Kjetil Strandbråten til NTB.

Mikko perset
Strandbråten skulle gjerne sett en norsk løper på pallen, men måtte innse at de andre fikk god drahjelp av Kircheisen og Demong som er raske i sporet.

- Vi hadde gode forhåpninger før start om at Magnus og Mikko kunne kjempe om en pallplassering ut fra det de gjorde lørdag og hvem som var foran dem. Men da de andre klarte å henge på Kircheisen og Demong, ble det vanskelig, mente sportssjefen.

- Men vi er fornøyd med helgen. Det var morsomt med Jan Schmid lørdag (3.-plass), og Kokslien gikk inn til sin beste plassering noensinne søndag, sa Strandbråten. Kokslien og Moan hadde de to beste langrennstidene begge dager.

Hoppingen avlyst
Verdenscuprennet fikk en uvanlig opptakt da hopprennet ble avlyst etter å ha blitt avbrutt to ganger på grunn av kraftig vind. Første gang etter 19 hoppere, annen gang etter 35.

Den siste treningsomgangen lørdag ble dermed gjort tellende. Det er en ny ordning som skal hindre at det blir så mange avlyste renn.

- Slik som det utviklet seg, var det riktig å avlyse, sa Strandbråten.

Fra denne sesongen avvikles det en «provisorisk konkurranseomgang» på treningsdagen under verdenscupstevnene i kombinert. Den blir gjort tellende dersom konkurranseomganger blir avlyst.

David Zauner fra Østerrike var best i prøvekonkurransen. Alle fem nordmenn var blant de 20 beste, med Petter Tande best på 12.-plass. (©NTB)

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).