God start for Bøkko

Foto: Jerry Lampen / Afp / NTB scanpix

Nordmannen leverte en god 500-meter i EM.

11.01.13 19:51

Håvard Bøkko fikk en god start på skøyte-EM med tredjeplass på 500 meteren fredag. Polakken Konrad Niedzwiedzki vant med 35,93.

Bøkko gikk inn til 36,14, og ved siden av Niedzwiedzki hadde han også Zbigniew Bródka (Polen) foran seg på distansen.

- Jeg må innrømme at jeg er godt fornøyd med tiden på denne 500-meteren, for da jeg gikk over målstreken følte jeg ikke at jeg hadde gått så fort, sa Bøkko til NTB. Han ga uttrykk for at han var litt misfornøyd med første sving. Den satt ikke som den skulle.

Landslagstrener Jarle Pedersen mente Bøkko var litt preget av nerver. Tiden var 0,22 sekunder dårligere enn i allround-NM før jul.

- Løpet hans i Stavanger var bedre. Da gikk han litt friere. Det står mer på spill her, sa Pedersen.

Nederlenderen Jan Blokhuijsen tok fjerdeplassen med 36,40, mens storfavoritten Sven Kramer endte som nummer åtte med 36,70. Det betyr at Bøkko har 2,6 sekunder til gode på Blokhuijsen før 5000 meteren som går senere fredag, mens Kramer må gå 5,6 sekunder raskere enn Bøkko for å gå forbi ham i sammendraget etter to løp.

På 500 meteren skal Bøkko ut mot Sven Kramer, og det kommer til å bli et «rotterace».

- Jo, det er klart 5000-meteren blir hard. Jeg må bare prøve å finne en fart som jeg kan holde helt til mål, fortalte Håvard Bøkko.

Simen Spieler Nilsen klarte en flott femteplass med 36,54 på 500 meteren, mens Sverre Lunde Pedersen endte på niendeplass med 36,86.

- Det var min beste 500 meter denne sesongen. Jeg må være fornøyd med det, men jeg har fortsatt litt å gå på, sa Pedersen.

De norske løperne har all grunn til å være fornøyde med EM-innledningen på Thialf-banen fredag kveld. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag