RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

God start for Tromsø

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz (Scanpix)
Sist oppdatert:
Tippeligaen er endelig tilbake for fullt! Sjekk søndagens oddstips.

Sportspills meny søndag:
Tippetips: Kan Brann vinne på Lerkendal igjen?
Tippeligaen: Oversikt over skader og karantener

V5 Sørlandet: Enda en kanon fra Tjomsland
Trav Harstad: Fine penger i vente i nord

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Langoddsen byr på fem kamper fra Tippeligaen, og vi har viet både dagens dobbel, avslaget og langskuddet til den norske seriestarten.

Dagens langskudd
47. Stabæk – Aalesund H 2,55
Stabæk har mistet de aller fleste profilene fra i fjor, men man kan vel ikke si at noen av dem blødde for drakta under den turbulente katastrofesesongen. Nå er stjernen erstattet av flere spennende spillere som får en ny start på karrieren. Man har flyttet fra den upersonlige Telenor-gymsalen og hjem til intime Nadderud, og det er ny entusiasme rundt klubben. Aalesund har ikke vært spesielt ivrige på overgangsmarkedet og har også skader på de to mest spennende nykommerne. Det er også et par andre skadefravær i troppen. Aalesund varierte veldig i prestasjonene forrige sesong, og vi tror de kan få kjørt seg mot ”nye” Stabæk, som garantert kommer til å gi jernet foran hjemmefansen i det flotte vårværet.

Dagens avslag
Rosenborg – Brann H 1,55
RBK hadde en ujevn fjorårssesong, og bunnivået var lavere enn tidligere år. Vi synes ikke stallen er noe bedre enn i fjor, og som kjent er trønderne ofte svake på vårsesongen. Brann har forsterket med flere spennende spillere, og kan fort ta medalje denne sesongen. I fjor vant Brann begge oppgjørene mot Rosenborg (6-3 på Lerkendal), og vi synes 1,55 på RBK-seier er skammelig lavt.

Dagens spill
51. Tromsø – Fredrikstad H 1,70
Tromsø vant sølv forrige sesong, mye takket være bunnsolid spill hjemme på Alfheim, der det ble 11-3-1.

Har mistet toppscorer Mostafa Abdellaoue og Sigurd Rushfeldt. Sistnevnte er erstattet av en gammel kjenning med navn Ole Martin Årst. Thomas Kind Bendiksen er hentet fra Glasgow Rangers.

Hans Åge Yndestad og Saliou Ciss betegnes som usikre til dagens premiere, noe som innebærer at nykommeren Ruben Kristiansen kan komme inn på backplass.

Tapte 0-2 for Lillestrøm i generalprøven og har slitt med å score mål i de siste treningskampene.

Fredrikstad endte på 12. plass forrige sesong og har mistet profilene Amin Askar, Joachim Thomassen, Celso Borges og Jan Tore Ophaug. Har forsterket med blant andre Jon Knudsen og Thomas Holm.

Erik Ramberg og Simen Rafn er uaktuelle i kveld, og det er også en viss fare for at Jørgen Horn og Thomas Holm må stå over.

FFK Spilte 0-0 mot Vålerenga i generalprøven.

Tromsø vant begge oppgjørene mot Fredrikstad forrige sesong, og det skal være større klasseforskjell på lagene i år enn i fjor. Når vi også tar med Tromsøs gode hjemmestatistikk, nøler vi ikke med å anbefale 1,70 på H.

43. Odd – Sogndal H 1,50
Odd hadde en flott høstsesong og endte til slutt så høyt som femteplass, bare ett poeng bak RBK på bronse. Sogndal endte tredje sist, men var hele åtte poeng foran Start på nedrykk.

Hjemmelaget har forsterket med Adem Güven (Kongsvinger) og Lars-Kristian Eriksen (Lillestrøm). Tommy Svindal Larsen har lagt opp, mens Håvard Storbæk har gått til Haugesund.

Fredrik Semb ser ut til å rekke premieren, noe som innebærer at bare Lars Kristian Eriksen (karantene) er uaktuell.

Sogndal har mistet mange av profilene fra fjorårssesongen, blant andre forsvarsklippen Even Hovland (Molde), anvendelige Isak Scheel (LSK), midtbanespilleren Mats Solheim (Kalmar) og offensive Ole Jørgen Halvorsen (Fredrikstad).

Har forsterket med den spennende midtbanespilleren Stephané Diarra Badji, som er kaptein på Senegals U23-landslag, den makedonske midtstopperen Jasmin Mecimovic, og den rutinerte finske midtstopperen Hannu Patronen (Helsingborg).

Patronen er ute med en skulderskade, og må se kampen fra tribunen sammen med Per Egil Flo, Espen Næss Lund og Eivind Daniel Røed. Ahyee Aye Elvis (legg) og Eirik Bakke (ankel) er usikre.

Odd vant begge kampene mot Sogndal forrige sesong, og vi tror et klart svekket og i tillegg skadeplaget Sogndal-lag taper denne kampen også.

Vi ender opp med en dobbel til 2,55 i odds:
43. Odd – Sogndal 1,50 - 3,50 - 5,05
51. Tromsø – Fredrikstad 1,70 - 3,25 - 4,30

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere