Gå til sidens hovedinnhold

- God tro på Flandern eller Roubaix

Men Milano-Sanremo er allerede kjørt for Gabriel Rasch.

Hardt arbeid for Heinrich Haussler og bruddforsøk var den opprinnelige planen til Gabriel Rasch foran Paris-Nice.

Et mageonde gjorde kort prosess på de planene:

- Det ødela mye for meg der nede. Det var en del andre ryttere som hadde det samme, men når det er tungt å henge med og det går sakte i hovedfeltet, sier det seg selv at det blir vanskelig, forteller Gabriel Rasch til procycling.no.

I likhet med en rekke andre ryttere, valgte han å stå av den siste etappen av rittet da han ankom langesonen.

Utelatt av bruttotroppen
Nå er Garmin-Cervélo-rytteren tilbake i Norge. Han kommer ikke til å delta under lørdagens sprintklassiker, Milano-Sanremo:

- Nei, det blir ikke noe av det. Jeg ble ikke meldt på i bruttotroppen til det rittet, så det løpet er kjørt for min del, forteller han.

De neste rittene på sesongplanen hans er Dwars door Vlaanderen den 23. mars og Gent-Wevelgem fire dager senere.

Flandern eller Roubaix?
Det blir de siste mulighetene til å vise seg fram før alvoret og brosteinsklassikerne Flandern rundt og Paris-Roubaix står for døren.

Overfor procycling.no bekrefter Rasch at minst et av rittene er innenfor rekkevidde.

- Jeg har god tro på at det enten blir Flandern eller Roubaix på meg. Og så blir det nok Circuit Sartre imellom rittene (fra 5. til 8.-april, vår anm.). Deretter regner jeg med å kjøre Brabantse Pijl og Amstel Gold Race, fortsetter han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Seks sterke kandidater
Selv om det kun blir med den ene brosteinsklassikeren, bør Hole-gutten regne det som en seier i seg selv.

Leserne diskuterer Garmin-Cervélos klassikeroppstilling i diskusjonsforumet vårt:

PGilbert:«Jeg tror Gabba har en meget stor sjanse til å komme med på laget etter det han viste i Qatar, og flere av de andre kandidatene må nok prestere fremover for å ta fra han en plass på laget.»

Konkurransen om de åtte plassene på Garmin-laget er tøffere enn noensinne, og er akkurat nå nok det vanskeligste laget å kjøre seg inn på i hele WorldTouren.

Seks mann synes rimelig klare allerede:

Thor Hushovd, Heinrich Haussler, Tyler Farrar, Andreas Klier, Roger Hammond og Johan Van Summeren.

De resterende to plassene slåss ryttere som Rasch, Daniel Lloyd, Sep Vanmarcke, David Millar, Matt Wilson og Ramunas Navardauskas om.

Urørlig lagkamerat
En annen rytter som åpenbart hadde ligget godt an var Martijn Maaskant. 27-åringens grusomme velt, og blant annet sju brukne ribbein, satte en kontant stopper for klassikerkandidaturet.

- Det var helt jævlig å se ham ligge der, medgir Gabba.

- Det var et skikkelig kjør opp det fjellet, og det fortsatte i utforkjøringen. Martijn og meg hadde tauet feltet i 8-9 mil før den, og hadde falt tilbake på halen av feltet. Det gikk styggfort, det var glatt, brillene var møkkete og vi hadde ikke de beste dekkene i regnværet. Det var en trafikkøy i den ene svingen, og jeg så ham ligge der - urørlig - på den andre siden av den, forteller Rasch.

Til helga håper han laget unngår flere slike uhell. Da følger han Milano-Sanremo hjemmefra, uten at han tør spå utfallet av det rittet.

- Vi har tre gode kort i Thor, Tyler og Heinrich, men det er umulig å se for seg hvem av dem som sitter igjen til slutt. Det kan være en mulighet for Thor til å angripe over Poggio, det kan være at en av dem sitter igjen når hovedfeltet er nede i 40 mann etter utforkjøringen og det kan hende at noen blir rammet av uhell underveis.

- Det vet man aldri, men Milano-Sanremo er uansett et kult ritt å kjøre. Og det ser ut til at Hushovd er i godt slag, påpeker Rasch.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året