*Nettavisen* Sport.

Godbiten kommer fra Dombås

overlegen Laumb-vinner Bjerke 28.2.09 Foto: hesteguiden.com

Den meget flinke hestekaren Ola Martin Aasen ga grønt lys for vår V65-banker på Biri fredag.

22.03.13 17:04

Sportspills meny fredag
V4 Halmstad: Show i Sverige
Tippetips: Ikke undervurder Albania
Oddstips 1: Ustoppelige Belgia
Oddstips 2: Russerne er i knallform

Det ruller på for fullt i trav-Norge om dagen og svært hyggelig var det med over 5,5 millioner omsatt i V65-spillet på Bjerke onsdag. Nylanseringen Eksperten er blitt en megasuksess og kommer garantert til å øke omsetningen for Norsk Rikstoto fremover. Fredag byr vi på V4-tips fra Halmstad og håper å følge opp suksessen fra torsdag, mens Biri travbane avholder en flott V65-kjøring til kvelds der blant annet Frode Hamre har med seg flere flotte hester fra sin stall på Dombås.

Det ble flott suksess på Bergen travpark torsdag. De som fulgte vårt mellomste V5A-forslag (innl.pris kr 440) kunne hente ut 832 kroner, mens det ble storklaff i V5B-spillet. De som fulgte vår største kupong der (innl.pris kr 1350) kunne kvittere ut 16 658 kroner. De som fulgte våre andelsspill på Eksperten kunne også juble. Fire av våre V65-andelslag til Ørebro gikk inn med seks rette og alle betalte ut mellom 11 000 og 12 000 kroner, mens også vårt hovedspill til Bergen travpark i B-spillet satt klokkerent.

Under torsdagens V65-jackpotomgang satte Espen Edvardsen opp et andelslag på kr 10 000 som ble solgt i ti andeler. De andelene ble solgt unna på svært kort tid. I kveld er Espen ringside på Biri fra kl 16.00 og vil ha aller siste nytt fra Biri før han komponerer storbongen som selges i ti andeler a kr 1000. Du kan allerede nå sikre deg en slik andel. Han tilbyr naturligvis også andeler på 100, 200 og 500 kroner. Klikk her for andeler i Eksperten.

V65-bankerne denne fredagen kommer både fra Dombås og fra Sandefjord. Vår første banker får sine daglige treningsdoser på Dombås der Ola Martin Aasen holder til (mannen bak blant annet Åsajerven). Aasen er en hestekar til fingerspissene og drar fram topphester jevnlig. At Frode Hamre bankerspilles er ingen nyhet og han får tillit også denne fredagen.

Innleveringsfrister Biri
V65 kl. 19.00
V5 kl 20.05
DD kl. 20.25

HTML EMBED

Grønt lys per telefon
Vi tok telefonen fatt onsdag kveld for å sjekke status med Ola Martin Aasen vedrørende 3 Rappo som starter i V65-3. Og etter denne telefonsamtalen ble bankervalget på Biri denne fredagskvelden enkelt. Aasen kunne fortelle at han har vært veldig godt fornøyd med 4-åringen hjemme i trening etter det siste løpet. Han har samtidig gått en lokalkjøring hvor han vant på 1.31,4 på en krevende vinterbane. Han slo lett en hest som Teigen Vinn i den lokalkjøringen.

Klikk her for å lese mer om Eksperten og spille Nettavisens andelslag.

Åsajerven-sønnen har nå fått to løp i kroppen, og skal normalt ha gått fram med disse løpene i kroppen. Vi syntes hingsten gjorde en strålende innsats sist på Biri. Tor Wollebæk kjørte offensivt underveis og passeringene lød på 27,5 og 26,9 første tusen utvendig for Ulsrud Troll. Inn mot den siste svingen dro han litt ut og tapte fart på det. At ikke Rappo kunne svare superspeedige og smygkjørte Bleiklijoker'n da, var det lite å si på. Rappo holdt farten bra og var langt foran tredjehester Løset Moemi i mål. I kveld har Aasen-traveren vunnet sportrekningen kontra de hardeste konkurrentene, og vi tviler på at noen kan svare opp på startsiden, og fra tet vil han selge seg dyrt. Vi tror det blir ledelse fra start til mål og bankerspiller Rappo i V65-spillet.
Vår rangering V65-3: A: 3 B: 4-7-1 C: 2-8-6-12-5-9-10

HTML EMBED

Hamre også med banker
Et flott eliteløp for varmblodshester støter vi på i V65-4, og vi velger også å bankerspille 5 V.C. Chocoholic både i V65, samt alle V5-forslagene. Amerikanerimporten gjorde debut for stall Hamre sist på Bjerke. 5-åringen gjorde en fin debut, og avsluttet klart godkjent. Han dro opp angrepet på sisterunden, og tapte kun for stallkompisen Harpers Joker, som fikk ligge i rygg rundt den siste svingen. Normalt skal et løp i kroppen ha gjort godt for Chocolatier-sønnen, som er særdeles startrask. Kommer han seg til tet skal det være en solid vinnersjanse.
Vår rangering: V65-4/V5-1: A: 5 B: 11 C: 4-2-6-9-8-3-1-7-10

HTML EMBED

V65-1 - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Et vidåpent kaldblodsoppgjør innleder V65-omgangen, og vi velger å sette kapable 14 Atom Jutuln først. 5-åringen har imponert i to strake seiersløp, men i enklere omgivelser enn i kveld. Vi syntes dog Kasper Mollyn sønnen fungerte mye bedre i aksjonen sist. Han har solid form, og skal regnes som en het vinnerkandidat feilfritt.

13 Allesandra er ei fartsfylt hoppe, som kan mye de dagene travet fungerer. Normalt skal hun ha gått fram med et løp i kroppen etter pause. Sist på Jarlsberg vant hun selv om travet ikke var perfekt. Hoppa står sjanseartet til i bakspor på tillegg, men på fart står hun ikke tilbake for noen. Perfekt til på strek står 3 Børke Bajas, som er i rivende utvikling. Han tok en enkel seier sist på Klosterskogen, men må nok rekord forbedre seg ytterligere for å vinne i kveld.

Full form er det på 8 Ra Kasper, som avsluttet strålende sist. Det samme kan sies om 12 Finnskog X.O. (som gikk bra etter galopp sist.) 5 Kaiaprins som gjør en spennende start for Per Dave Holtung.
Vår rangering V65-1: A: 14-13 B: 3-12-8-5 C: 7-4-15-10-9-1-2-11-6

Annonse: Øivind Grøstad dundrer på tam-tam trommene og åpner med et kanonobjekt i V65-1 på Biri

V65-2 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Vi tror to hester gjør opp om seieren i V65-2, og vi velger å sette 5 Restless Explosion først. Frode Hamre tar turen til Biri denne fredagskvelden med sterke kort i V65-spillet. Cantab Hall-sønnen kom ut etter pause og kastrasjon sist på Bjerke. Vi synes Hamre-traveren gjorde et fullt godkjent comeback, og noterte samtidig ny bestenotering på 1.16,1 over sprint. Normalt skal 4-åringen ha gått fram med den gjennomkjøringen, og løpet i kveld ser overkommelig ut. Han trives samtidig godt på Biri hvor han kun har startet en gang tidligere, det endte med seier.

Vi velger dog å advare for 4 Prince Of The Night, som ble hardt betrodd på samme bane sist. Beloved Fortuna overfløy førstnevnte på startsiden sist, som senere ble til tredje innvendig. Siden ble 4-åringen sittende fast med masse krefter igjen på lager. Nest sist travet han et kjempeløp utvendig for Highland Legacy, og holdt farten bra til tredje. I kveld står han innenfor den hardeste konkurrenten på startsiden. Hot Chili Pepper-sønnen kan fort lede dette løpet fra start til mål.
Vår rangering: V65-2: A: 5 B: 4 C: 10-6-2-12-3-11-1-7-9-8

HTML EMBED

V65-4/V5-1 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Et flott eliteløp for varmblodshester støter vi på i V65-4, og vi velger å bankerspille 5 V.C. Chocoholic på det minste og det mellomstore V65-forslaget samt alle V5-forslagene. Amerikanerimporten gjorde debut for stall Hamre sist på Bjerke. 5-åringen gjorde en fin debut, og avsluttet klart godkjent. Han dro opp angrepet på sisterunden, og tapte kun for stallkompisen Harpers Joker, som fikk ligge i rygg rundt den siste svingen. Normalt skal et løp i kroppen ha gjort godt for Chocolatier-sønnen, som er særdeles startrask. Kommer han seg til tet skal det være en solid vinnersjanse.

Vi velger dog å ta på 11 Triple Crown på det største forslaget. Triple Crown har blitt herdet mot Acolyte Hanover og Winmecredit på slutten, og sist avsluttet strålende til annen bak Broadway Legs og viste gryende storform i sitt siste løp. Bak disse er det ikke særlig mange som vil til mål lenger.
Vår rangering: V65-4/V5-1: A: 5 B: 11 C: 4-2-6-9-8-3-1-7-10

V65-5/V5-2/DD-1 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Et fint sprintløp for varmblodshester støter vi på i V65-5, og vi har god tro på 4 Standup And Fight i dette løpet. Han har vært herdet mot hard V75 motstand de siste startene. I den siste starten fullførte han godkjent i et løp Bear Beta vant på Sørlandet. 4-åringen står perfekt til i spor 4 i kveld, og kan fort sitte tidlig i tet. Motstanden skremmer ikke allverden og fireåringen kan ta sin andre seier i karrieren her.

6 Paparazzi Please viste tidlig kapasitet for sin forrige trener Bo Westergaard. Skuffet stort i debuten for Frode Hamre 23/01 på Bjerke hvor han ga seg mye fra dødens. Sist var det en helt annen utgave av 5-åringen som avsluttet prima da åpningen kom ut i oppløp. Viser han samme takter i kveld blir han vond å stå i mot. Disse to skiller seg litt ut, men vi velger å ta på noen flere hester på kupongen. 9 Crimson Pirate travet et flott montèprøveløp, og varmet også strålende foran løpene sist. I løpet galopperte han seg vekk direkte. 11 San Power M.B. og 8 Sassy Kosmos har begge varslet form, og 2 N.Y. Peace Talks kan mye uten galopp. Alle er aktuelle på gardering.
Vår rangering: V65-5/V5-2/DD-1: A: 4 B: 6 C: 9-11-8-2-7-10-1-5-3-12

Annonse: Øivind Grøstad byr på dunder og brake og en helt uspilt 30-oddser i V75-3 på Bjerke lørdag

V65-6/V5-3/DD-2 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Et vidåpent varmblodsoppgjør avslutter V65-omgangen, og vi velger å gardere bredt på den store bongen. 11 Mieux Di Quattro er kapasitetshesten i feltet, og han har samtidig fått et løp i kroppen. Var ute på Jarlsberg forrige fredag, og fikk et tøft løp utvendig for Xquisite Chocolate. Han ble naturlig nok sliten til slutt, men det løpet skal normalt ha gjort godt. Coktail Jet sønnen mener vi er den beste på kapasitet (denne er nå blitt strøket)

Opp som vår favoritt rykker da 6 Zeppelin Boko som har gjort fine løp på slutten, vi synes han travet et godt løp sist på Bjerke hvor han dro opp angrepet. Holdt farten anstendig til fjerde. 9 Ashford Boko, 3 Steffan Palema og 5 Chippon skal også regnes tidlig i et åpent løp. Sistnevnte kan fort lede løpet veldig lenge.

Vi streker også av for 12 Pastthegate, som flyter på styrken, 1 Spirit Scot som får et fint løp fra innersporet. VI tar også med 10 Blue Man Chu, 2 Wendy Way og 7 Buvet, som alle kan overraske.
Vår rangering: V65-6/V5-3/DD-2: A: 6 B: 9-3-5 C: 12-1-10-2-7-4-8

V5-4 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Et vidåpent sprintløp for varmblodshester å forholde oss til i V5-4, og vi synes 5 Rasmine Steensgård er særdeles interessant spillemessig. Hun har fått to løp i kroppen etter pause, og sprint er samtidig drømmedistansen. Hun gjorde noen svært gode løp i fjor, før hun gjorde debut for Bjørn Steinseth forrige måned. Hoppa travet et strålende løp på Jarlsberg 14/09 hvor hun måtte åpne raskt for å få teten, fikk siden en stri River Kemp opp på utsiden. Disse dro unna i et stort tempo, og hadde det løpet vært sprint hadde de havnet i mål på en høy 14-tid. Rasmine Stensgård ble sliten de siste 200 meterne i det løpet, men var ikke langt bak en så god hest som Ramos Boy i mål. I den siste starten på Jarlsberg viste hun klar framgang, og i kveld ser oppgaven perfekt ut.

4 Lady’s Legacy travet et godt løp i årsdebuten sist. Avsluttet godt bak gode Jag De Man ved den anledning. Hoppa travet flere gode løp under fjoråret, og med et løp i kroppen er hun tidlig aktuell. Bak disse to er løpet vidåpent, og vi anbefaler å streke av for så mange lommeboken har råd til.
Vår rangering: A:5-4 B: 3-1-8-9-12-2 C: 10-6-11-7

V5-5 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Et flott kaldblodsoppgjør avslutter V5-spillet denne fredagskvelden. 3 Nume Balder har fått to løp i kroppen etter pause, og vi likte det vi så av H.G. Balder-sønnen sist på Bjerke. Når åpningen først kom på oppløpet avsluttet han strålende til tredje bak Drivknekten. I kveld står han perfekt til i spor 3 bak bilen, og da finner han en fin posisjon direkte.

6 Hornmo Blesen løste strålende på startsiden sist, og kan fort sitte tidlig i tet igjen i kveld. Fra den posisjonen kan han lede løpet hele veien. Imponerte fra den posisjonen sist på en 2600 meter, som egentlig ikke er hans beste distanse. 12 Røste Lill, 1 Næskvikk og 7 Odintroll er alle hester som kan vinne, men er avhengig av litt klaff på veien. Sistnevnte kan gå gode løp, men sliter tidvis veldig med aksjonen. Den siste hesten vi får råd til på det store forslaget er 8 Hæve Alma, som har fått to løp i kroppen etter pause, og vi skal ta med at hoppa har tatt 12 seire på 39 forsøk. Spennende med Høitomt i kveld.
Vår rangering: A: 3-6 B: 12-1-7-8 C: 11-4-9-2-5-10

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag