Gå til sidens hovedinnhold

- Gode sjanser for gull i laghopp

Anders Jacobsen minner om at hele seks norske hoppere har pallplassering i år.

CAVALESE (NTB): Anders Jacobsen (28) har vært Norges beste i bakken før VM, men han går ikke rundt og drømmer om medaljer i dagene som kommer. Prosessen er viktigst.

- Vi har et sterkt lag og har hatt seks utøvere med individuelle plasseringer på seierspallen i verdenscuprenn denne sesongen. Vi har gode sjanser på gull i laghopp, men husk at hopping er en veldig marginal idrett, sa Jacobsen da NTB snakket med ham på det norske utøverhotellet i tettstedet Castello torsdag formiddag.

For Jacobsen har overgangen fra skiflyging i Oberstdorf sist helg til den lille bakken i Predazzo i Val di Fiemme, vært stor.

- Formen er bra, og det kjennes bra ut. Jeg har mange gode skihopp i kroppen denne sesongen. Overgangen er stor fra skiflyging til en slik liten i tynn luft med bakvind, sa Jacobsen.

Best
Sammen med Anders Bardal var Jacobsen best i den siste av tre treningsomganger onsdag. Bardal var best av alle i det første hoppet. Verdens beste, østerrikeren Gregor Schlierenzauer, hoppet ikke.

Jacobsen mener at det var lurt å trene i Seefeld de siste par dagene.

- Det var omtrent like høyt som her, og det var den samme tynne luften og den samme bakvinden. Det første hoppet her var interessant for å si det slik. Men det var greit å nullstille seg og starte med blanke ark.

Tur
Jacobsen mener at han er avhengig av å ha dagen for å lykkes i lørdagens renn. Kvalifiseringen skjer fredag kveld.

– Vi vet at forholdene kommer til å variere fra helt dødt i bakken til mye bakvind. Utfordringen for meg blir som i alle bakker å få til de tekniske smådetaljene. For meg er det ekstra viktig å bruke nok tid på bevegelsesmønsteret mitt. Jeg blir nødt til å gjøre det litt i «slow motion».

– Hvilke forventninger har du?

– Jeg har hatt delmål hele tiden denne sesongen, og jeg må ta det dag for dag gjennom hele mesterskapet. Ett av delmålene var å komme til VM. Enn så lenge er jeg med her. Jeg kommer ikke til å sette noen målsetting før etter at fredagens kvalifisering er over. De må være reelle.

De som kjemper om de fire plassene Norge har til disposisjon i normalbakkerennet er i tillegg til Jacobsen og Bardal, Tom Hilde, Andreas Stjernen og Rune Velta. (©NTB)

Kommentarer til denne saken