Gå til sidens hovedinnhold

Gode som gull

Oslo Bryteklubbs medaljevinnere vil ha med seg flere ungdommer på laget. Nye medlemmer ønskes velkommen.

Kalbakken:Forrige helg tok Oslo Bryteklubbs Mats Rolfsen gull i Nordisk mesterskap. Klubbkammerat Stig André Berge tok bronseplassen i sin vektklasse. Nå håper de flere unge vil engasjere seg i sporten. Utallige timer med trening har gitt resultater, og nå går gutta for gull i VM.

Høye mål

De to ligger i konstant hardtrening året rundt. Mellom 16 og 18 økter i uka er det vanlige.
- Man må trene enormt mye for å nå de målene vi har satt oss. Det er helt nødvendig om man skal satse på bryting på heltid, forteller de to, som begge begynte med sporten som barn. Berge var tre år da han begynte å bryte. Rolfsen var åtte. De legger likevel vekt på at bryting er en sport man kan begynne med også i ungdomstiden.
- Man må jo ikke begynne som barn for å bli god. Som i alle andre sporter er det ikke nødvendig å spesialisere seg som liten. Dette handler først og fremst om idrettsglede, også kan man heller satse litt hardere etter hvert som årene går, oppfordrer de to 21- åringene. Interessen for brytesporten i Norge mener gutta kunne vært meget bedre.
- Helt klart. Sporten får alt for lite oppmerksomhet. I andre deler av verden, Øst-Europa for eksempel, er interessen enorm. For ikke å snakke om i Tyrkia og USA. I det siste har vi faktisk opplevd at flere fatter interesse for brytingen, men dette avtar tradisjonelt mot sommeren, når fotball og ferie tar over. Bryting er en sport som varer året rundt, og det burde jo passe for de fleste, mener de to muskelbuntene. Oslo Bryteklubb holder til i kjelleren på Grorud samfunnshus. Mer informasjon finner du på nettsidene www.oslobryteklubb.no

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller