RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gode spill i Adeccoligaen

Foto: Åserud, Lise (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Moss og Glimt skal sørge for gevinsten i kveld.

Ikke gå glipp av dagens tippetips med grundige analyser av samtlige 12 kamper på kupongen.

Det er sikkert mange som er forbannet på askeskyen fra Island som forhindret flyreiser for hundretusener, men i dag er vi glad for å få de utsatte oppgjørene fra Adeccoligaen på langoddsprogrammet . Oddsen er fin, og vi velger oss to kamper som bør ende med hjemmeseier.

Få scoringsvarsel for ditt lag!
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!

Moss lå under med ett mål i Mjøndalen nesten hele kampen forrige runde, og da Mjøndalen fikk enda en straffe midt i andre omgang, så det mørkt ut. Likevel klarer Moss i vinne kampen hele 3-1, og slik er det i Adeccoligaen i år, alle kan slå alle. Moss har vist fightervilje og de har vist at flaks favoriserer dem som prøver, ikke dem som gir opp. Dette lover bra for et Moss-lag vi ikke forventer oss allverden av i år.

Moss har nå slått Sandnes Ulf 1-0 hjemme, tapt 0-5 for Bryne, og vunnet 3-1 på Nedre Eiker. Vinner de med fire mål eller mer i dag, kan kråkene sjokkere ved å innta tabelltoppen.

Tromsdalen har 1-1-1 så langt. Den ene bortekampen deres endte 2-2 mot Strømmen.

Moss har fått tilbake spissen Thomas Klaussen etter et langt skadefravær , han kom innpå mot Mjøndalen og scorte på årets første offisielle ballberøring. De har fortsatt skader på Halvard Simonsen, Marius Henriksen, Eikum og Gosche. Det er grunn til å tro at Moss starter med det samme laget som vant på Nedre Eiker: Origi, Edvardsen, Vidalon, Thømt Jensen, Wemberg, Sery, Heia, Nicol, Ringberg, Kvalheim, Edelsteen.

Tromsdalen har fire langtidsskader. Eirik Sørensen, Preben Y. Hanssen, Fredrik Allertsen, Reidar Waage og Bjørn Strøm. Keeper Morten Bredal-Thorsen er også skadet. Den nysignerte, 19 år gamle målvakten Steffen Andreassen kom innpå etter ett minutt sist, og slapp altså inn to mål til tross for hederlig innsats. Tromsdalen svekkes merkbart av disse skadene.

Moss endte med 9-3-3 på Melløs i fjor, Tromsdalen stoppet på 1-3-11 på bortebane og ble dårligste bortelag i divisjonen. Det ble 2-1 i tilsvarende oppgjør i fjor.

Stemningen i Moss er meget god etter den overraskende borteseieren sist, mens det tradisjonelt svake bortelaget Tromsdalen sliter med skader. 1,70 på H her er fint, det er faktisk blant det beste som tilbys på H i denne kampen. Kampen kan spilles som single, men vi tar den med i en dobbel.

Bli varslet når Messi scorer!

Bodø/Glimt - Nybergsund IL
Glimt har innledet oppskriftsmessig med hjemmeseire mot Strømmen og Lyn. Borte mot Mjøndalen ble det tap. 6-1 målforskjell på hjemmebane mot to habile lag er sterkt, og det blir nok ikke så mange som reiser hjem fra Aspmyra med poeng denne sesongen.

Sundet er som vanlig litt mer uberegnelige. De åpnet med 2-1 hjemme mot Mjøndalen, 1-1 borte mot Lyn og så tapte de likegodt 1-4 hjemme mot Løv-Ham sist. Sundet var tidvis umulig å tippe på i fjor, med mindre man spilte på laget selv, og det ser ut til at vi kan forvente oss overraskelser denne sesongen også.

Glimt hadde nesten skadefritt lag sist, og trolig starter mange av de samme denne gangen også. Laget mot Strømmen så slik ut:

Keeper: Jonas Kolstad.
Forsvar: Thomas Rønning, Per Verner Rønning, Johan Lædre Bjørdal, Willis Forko.
Midtbane: Anders Konradsen, Christian Berg, Runar Berg.
Angrep: Mounir Hamoud, Thiago Martins, Trond Fredrik Ludvigsen.
Reserver: Ivar Andreas Forn, Ruben Imingen, Michael Haukås, Anders Karlsen, Håvard Sakariassen, Daniel Stensland, Stefan Johansen.

Dette er Glimts kamp nummer to i et tett kampprogram. Mot Strømmen sist møtte de et lag som lå lavt og trolig gikk for 0-0. Glimt jobbet jevnt og trutt og fikk mål til slutt. Sundet er en annen type lag, de kan finne på hva som helst, og Glimt kan få større rom.

Vi kan ikke se at det er noen nye skader hos Sundet. Vi forventer bortimot samme lag som mot Løv-Ham: Mitrovic - Fazlagic, Haucke, Sørum, Vernan - Williams (Olouch fra 46.), Ingebretsen(Heier Solbakken fra 67.) - Fuhre, Johansson, Mendy (Eggen Persgård fra 83.) - Ojo.

Denne kampen starter forøvrig 18.00, og ikke 19.00, som først fastsatt. Dette fordi Sundet skal ha sjanse til å rekke flyet hjem.

Sundet er kapable til å score mål, men vi tror ikke de er sterke nok til å få med seg poeng. 1,28 på H tas med på kupongen.

Vi får en dobbel til 2,18 i odds hos Norsk Tipping. Dette er høyere odds enn flere andre bookmakere tilbyr. Spillefristen er klokken 17.55 og vi satser 200 kroner i dag.

31. Bodø/Glimt - Nybergsund 1,28 4,55 5,70
40. Moss - Tromsdalen 1,70 3,40 3,40

Total odds 2,18.

Klikk her for å levere denne dobbelen.

Sportspill.no on Facebook

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere