Godset + City = sant

Foto: JON SUPER (Ap)

Strømsgodset har inngått en gunstig samarbeidsavtale med nyrike Manchester City.

Det svinger litt av Strømsgodset om dagen. Det nærmest «florerer» av unge, sprudlende spillere i klubben, de har en offensiv trener som får skryt for sin fotballfilosofi, de er favoritter i semifinalen i cupen og i tillegg biter de seg fast i toppen av eliteserien med håp om medalje. Likevel har det vært et lite skår i gleden at dyktige Marcus Pedersen tirsdag kveld ble klar for nederlandske Vitesse Arnhem, men Godset-fansen trenger kanskje ikke å fortvile så lenge. Klubben har nemlig inngått en svært gunstig samarbeidsavtale med Englands kanskje mest fremadstormende klubb, Manchester City.

Representanter for den styrtrike Premier League-klubben besøkte Drammen for en tid tilbake, og der hadde de blant annet møter med Godset-trener Ronny Deila og sportssjef Jostein Flo.

- Vi ble raskt enige om betingelsene og har fått en ufattelig gunstig og fin avtale med City, sier Jostein Flo til Drammens Tidende .

Gunstig avtale
Samarbeidet inneholder flere elementer, men går i all hovedsak ut på spillerutveksling, der unge talenter fra Manchester City leies ut til Strømsgodset for kortere og lengre perioder. I tillegg får Godset prosenter av eventuelle videresalg av spillere som har vært utlånt til Drammens-klubben. Foruten lån av spillere har SIF også fått avtalefestet førsterett på å hente spillere på permanent basis dersom de ikke lenger har en fremtid i Manchester City.

Samarbeidsavtalen inneholder også et punkt som går på at de beste spillerne til Strømsgodset skal testes ut på B-treninger hos Manchester-klubben.

Ghanesisk midtbaneanker
Første resultat av samarbeidet er at ghanesiske Mohammed Abu (18) lånes ut til drammenserne fram til 30. juni 2011. Abu er en defensiv midtbanespiller som anses som et stort talent i City. Han ble hentet til klubben i sommer, men de strenge reglene for oppholdstillatelse i landet har gjort det umulig for talentet å få spille for klubben. Dermed lånes han nå ut til de fremadstormende drammenserne. Reglene i England gjør det enklere for spillere utenfor EU/EØS å få tillatelse dersom de har spilt i andre land innenfor samarbeidet.

- Abu er veldig lik Rosenborgs Anthony Annan i spillestilen, et typisk afrikansk midtbaneanker, forteller Jostein Flo til avisen.

Flo er nøkkelen
SIFs sportssjef er nøkkelen til at drammenserne har kommet i posisjon til å inngå dette samarbeidet. Stryningen er nemlig kamerat med Citys sjefsspeider i Frankrike, Jim Gannon, etter at de to spilte sammen i Sheffield United på 90-tallet. Da Gannon diskuterte mulige norske samarbeidsklubber med sine sjefer i City, var han ikke sen med å si at han kjente sportssjefen til Strømsgodset fra Drammen.

Kort tid etter tok City kontakt med nåværende og tidligere toppfotballsjef, Nils Johan Semb og Per Mathias Høgmo, for å sjekke referansene til Strømsgodset. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag