Godset enig med NFF om Wibe-Lund

JA, TAKK! BEGGE DELER: Håkon Wibe-Lund skal lede Strømsgodset i de neste seriekampene, men blir ikke med på alle treningene fordi han er del av U20-landslagets trenerteam.

JA, TAKK! BEGGE DELER: Håkon Wibe-Lund skal lede Strømsgodset i de neste seriekampene, men blir ikke med på alle treningene fordi han er del av U20-landslagets trenerteam. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Håkon Wibe-Lund skal de neste ukene forsøke å kombinere det å være Strømsgodset-trener med å være assistenttrener på det norske U20-landslaget i VM.

Etter at Bjørn Petter Ingebretsen ble sykemeldt og trakk seg fra jobben som Strømsgodset-trener tidligere denne uken, er det tidligere assistenttrener Håkon Wibe-Lund som har fått det midlertidige lederansvaret.

Torsdag fikk Wibe-Lund en ilddåp som hovedtrener i klubben da Strømsgodset ble utklasset og tapte 2-0 borte mot Vålerenga på Intility Arena i Oslo.

Etter kampen var Wibe-Lund usikker på om han kom til å lede laget i neste kamp eller om han, som planlagt, skulle reise til U20-VM i Polen, som en del av trenerteamet til den norske U20-troppen.

- Jeg har fått noen antydninger og er informert om prosessen, men jeg er feil mann til å svare på det. Jeg forholder meg til arbeidsgiverne mine, som er Strømsgodset og NFF, og hva de blir enige om, sa Wibe-Lund til Nettavisen.

NFF og Godset enige

Samme kveld kom beskjeden om at NFF og Strømsgodset hadde kommet til enighet om en løsning.

Planen er at Wibe-Lund leder Strømsgodset mot Tromsø søndag. Deretter setter han seg på flyet til Polen, for å slutte seg til U20-troppen. Han flyr deretter tilbake til Norge og leder Strømsgodset mot Ranheim 26. mai, skriver Drammens Tidende.

SLÅTT AV GAMLE KJENTE: Herman Stengel og Strømsgodset hadde lite å stille opp med mot Vålerenga torsdag. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Det øvrige trenerteamet må dermed lede de fleste treningene i tiden fremover, samt cupkampen mot Ullern torsdag 23. mai, og de får litt av en jobb.

Strømsgodset sliter nemlig tungt i bunnen av Eliteserien, ligger på kvalikplass og har kun vunnet én av åtte kamper så langt denne sesongen.

Wibe-Lund forteller Nettavisen at han vil samle troppene dagen etter 17. mai-feiringen for å diskutere veien videre og den kommende kampen mot bunnrival Tromsø.

- Vi må sette oss ned på lørdag, samle oss så fort anledningen byr seg og ta opp de tingene jeg snakker om. Hvis vi skal gå ut der, så hjelper det ikke bare å stange hodet i veggen i garderoben og si at nå går vi ut og gjør det. Vi må våge og tørre. Vi må være offensive i hodet. Dét er Strømsgodset, og det må vi klare å fikse.

VANSKELIGE ARBEIDSFORHOLD: Mostafa Abdellaoue fikk det tøft mot gamleklubben Vålerenga torsdag. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Mos: - Det som har skjedd er trist

Mostafa Abdellaoue fikk et tøft møte med gamleklubben på Intility Arena torsdag. 30-åringen, som var mannen bak gjestenes eneste sjanse i kampen, erkjenner at ikke alt er som det skal i Strømsgodset om dagen.

- Vi sliter om dagen, men vi må bare se framover. Det er kamp igjen på søndag og da kan vi snu det. Vi må bare nullstille og glemme denne kampen, sier Mos til Nettavisen.

- Hvor er det skoen trykker for dere?

- Det er vanskelig å si akkurat hva det er, men vi spiller ikke den fotballen vi vil spille. Sånn som i dag skaper vi altfor lite. Vi har én sjanse på 90 minutter, og da blir det tungt, spesielt når vi møter et så godt lag som Vålerenga.

- Er dere preget av det som har skjedd de siste dagene med Ingebretsen og Jostein Flo?

- Vi må bare tenke på kampene. Det er selvfølgelig trist, det som har skjedd, og helsa er det viktigste. Det er forståelse fra spillerne der.

Strømsgodset tar imot Tromsø til bunnkamp på Marienlyst førstkommende søndag klokken 18.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.