*Nettavisen* Sport.

Godset-keeper fikk ghanesisk pass

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)

Adam Larsen Kwarasey kan få muligheten til landslagsspill.

01.10.10 19:59

Strømsgodsets burvokter Adam Larsen Kwarasey har norsk mor og ghanesisk far. Derfor har keeperen nå fått ghanesisk pass, og kan med det trolig spille fotball for Ghana sitt landslag.

Fotballforbundet i den afrikanske nasjonen har i lengre tid jobbet med å skaffe 22-åringen passet, slik at den lovende keeperen kan ta opp kampen med veteranen Richard Kingson i mål.

- Dette er gode nyheter for meg og rett og slett glimrende. Jeg har aldri lagt skjul på at jeg kan tenke meg å spille for Ghana og nå kan det jo se ut til å det går i orden, sier han til ABC Nyheter.

Overfor ABC Nyheter antyder UDI at Godset-keeperen kan få lov til å ha to pass, ettersom det er Ghana, og ikke ham selv, som har gått i bresjen for å ordne det nye statsborgerskapet.

Hvorvidt Larsen Kwarasey faktisk kan spille fotball for Ghana er imidlertid ikke helt avklart ennå, og det ghanesiske forbundet venter fortsatt på den endelige godkjennelsen fra Fifa.

Keeperen har tatt store skritt utviklingsmessig denne sesongen, og har gjort keeperplassen i Godset til sin egen. 22-åringen er av flere grunner til at Drammens-klubben har hatt en serk sesong i Tippeligaen, og ligger på øvre halvdel av tabellen.



HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.