Gå til sidens hovedinnhold

Godset reiser seg direkte

Godset røk overraskende ut av cupen onsdag, men i kveld er laget tilbake på Marienlyst.

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Vi må teste Hønefoss

Oddstips 2: Brann best i vest

Få oversikt: Status i Tippeligaen

V64 Hagmyren: Faksen på svensketokt
V65/V4 Sørlandet: Malmin har bankeren

Søndagens tippekupong består av fire kamper fra Tippeligaen, seks kamper fra Adeccoligaen, en kamp fra den danske Superligaen og avsluttes med en kamp fra Primera Division i Spania.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Sogndal - Brann
Vestlandsderby på Fosshaugane Campus. En serieåpning som ventet for Sogndal, ja bortsett fra den meget overraskende seieren i Molde for en liten måned siden. Hang bra med borte mot Viking sist helg, men to overtidsmål av Viking gjorde tapssifrene stygge for Sogndal som står med fem poeng hittil og ligger tredje sist. Onsdag måtte laget ut i straffesparkkonkurranes mot Træff i cupen etter at det stod 3-3 etter ekstraomganger. 12 baklengs på seks kamper i Tippeligaen og defensivt er ikke Sogndal på fjorårsnivå foreløpig.

Bortsett fra en svak andreomgang borte mot Rosenborg i den andre serierunden (tap 0-4), har Brann levert en solid seriestart. Er oppe på 4. plass med 12 poeng og har kun ett poeng opp til serieleder Aalesund. Fire hjemmekamper er vunnet, mens begge bortekampene er tapt hittil. Gjorde vel en kamp på det jevne sist helg mot Odd, men vant likefullt komfortabelt 2-0. Solide 6-1 borte mot Øystese i cupen onsdag, der Martin Pusic scoret tre av målene.

Til tross for at Sogndal har hatt et godt tak på Brann i tilsvarende oppgjør på Fosshaugane, har vi liten tro på at Brann taper denne søndag. UB.

2. FK Haugesund - Sarpsborg
Etter tre strake seire, hadde hjemmelaget lite å stille opp med borte mot Tromsø sist søndag. At ikke tapssifrene ble større enn 1-2 var ikke Haugesunds fortjeneste. Onsdag ble det avansement til tredje runde i cupen, etter komfortable 4-2 borte mot Nest Sotra. FK Haugesund har vunnet begge sine hjemmekamper i Tippeligaen, mens laget står med 1-1-2 på bortebane.

Sarpsborg måtte tåle 0-1 og exit fra cupen onsdag mot lillebror Kvik Halden. I serien har innledningen vært brukbar med 1-4-1 på seks første seriekampene. Det eneste tapet er kommet hjemme for serieleder Aalesund (0-2). Solid bortekamp mot Sogndal nest sist (0-0), men var nest best i det meste hjemme mot Hønefoss sist helg (1-1).

To klare hjemmeseire i de to siste tilsvarende møtene og dette fikser normalt hjemmelaget igjen. H.

3. Hønefoss - Tromsø
Hønefoss var i trøbbel borte mot Birkebeineren i cupen onsdag, men sikret til slutt seieren og avansement etter straffesparkkonkurranse. Kommer fra to sterke bortekamper nå og hadde fortjent alle poengene mot Sarpsborg sist helg. Har kun spilt to av sine seks første seriekamper hjemme på Aka Arena, der det er blitt en seier og ett tap.

Tromsø har variert voldsomt i sesonginnledningen (2-3-1), men tok en svært fortjent seier hjemme mot Haugesund sist helg (2-1). Tre strake poengdelinger på fremmed gress hittil, mens det er blitt to seire og et tap hjemme på Alfheim. Imponerte ikke nevneverdig i cupen onsdag (3-2 seier mot Fløya), men fikset uansett avansement.

Frode Lafton (ankel) og Toni Kolehmainen (skulder) har vært ute de siste kampene og er neppe med søndag heller. Ruben Kristiansen stod over Tromsøs cupkamp i midtuken, men blir trolig klar til Hønefoss-kampen.

Vi har litt trua på hjemmelaget her og tror ikke de taper denne. HU.

4. Strømsgodset - Viking
Pussig nok så røk både Strømsgodset og Sandnes Ulf ut av cupen onsdag etter sine sterke borteseire mot Molde og Rosenborg sist helg. uansett så har Godset reist seg mesterlig etter en litt svak start på sesongen og kun målforskjellen skiller laget fra serieledelse før denne runden.

Flatterende 4-1 seier for Viking hjemme mot Sogndal sist helg, der laget scoret to mål de første ti minuttene og to mål på overtid. Er dermed oppe på sterk 3. plass, kun ett poeng bak Godset og Aalesund. Men det er hjemme på Viking stadion Viking gjør jobben. Der er tre av tre mulige hjemmeseire tatt, borte er det blitt to tap og en seier.

Det står 5-1-0 på de seks siste tilsvarende i Drammen og vi har svært god tro på at Godset tar denne også. H.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

5. Bodø/Glimt - Follo
Bodø/Glimt fornekter seg ikke. De vinner stort sett hjemme på Aspmyra, men som i de foregående sesongene så taper laget stort sett borte. Fæle 0-4 borte mot Bryne sist helg og har dermed 2-0-2 på sine fire første seriekamper. Måtte ut i ekstraomganger borte mot harstad i cupen onsdag, men avgjorde i ekstraomgangene.

Follo er spådd en tøff sesong og hittil har Follo "innfridd" ekspertenes oppfatning av laget. Har dog kun spilt to seriekamper, men begge er tapt. Måtte ty til ekstraomganger hjemme mot Bærum i cupen onsdag, men fikset avansement.

4-0 triumf til hjemmelaget i tilsvarende seriekamp i 2010. Vi har liten tro på at Folle evner å ta poeng her. H.

6. Ham-Kam - Elverum
Solid seriestart for hjemmelaget, som er oppe på 3. plass på tabellen etter 2-1-1 på de fire første seriekampene. Tapet kom borte mot hjemmesterke Hødd. Solide 2-0 borte mot Mjøndalen sist helg og komfortabel 3-1 seier hjemme mot KFUM onsdag i cupen. Både Truls Jevne Hagen og Tore Andreas Gundersen var tilbake onsdag.

Nyopprykkede Elverum har kun kapret ett poeng på de tre første seriekampene og det poenget kom hjemme mot Kongsvinger sist helg. Der lå laget under 0-2 til pause, men etter en sterk 2. omgang endte det 2-2. Bortetap mot Kristiansund og Bodø/Glimt før det. Avansement til 3. runde i cupen onsdag etter å ha slått Nybergsund 1-0 hjemme.

Til tross for en solid seriestart av hjemmelaget, så har vi følelse av at Elverum kan få noe ut av denne kampen. HUB.

7. Kristiansund - Sandefjord
Etter solide 2-0-0 på de to første seriekampene for nyopprykkede Kristiansund, ble det en nedtur i siste hjemmekamp da laget røk 1-2 hjemme for Vard Haugesund. Slo imidlertid tilbake sist helg, da laget vant 1-0 borte mot Follo. Er oppe på 4. plass på tabellen og er helt klart en outsider i opprykkskampen denne sesongen.

Sandefjord røk på et skuffende hjemmetap mot Ranheim sist helg (0-1) og er a poeng med Kristiansend etter 2-1-1 på sine fire første seriekamper. Onsdag ble FK Tønsberg eliminert i cupens 2. runde (2-0 hjemme).

Vi har klart mest tro på hjemmelaget her, men utelukker ikke helt at Sandefjord kan vinne på Nordmøre. HUB.

8. Ranheim - Mjøndalen
Strålende sesongstart for Ranheim som er ubeseiret (3-1-0) og har inntatt tabelltoppen etter fire serierunder. Råsterk borteseier mot Sandefjord sist helg og det eneste poengtapet hittil kom borte mot serietoer Bryne. Ranheim har vært med i opprykkskampen i alle de tre foregående sesongene.

Mjøndalen var også tippet i toppen før sesongstart, men Vegard Hansens bruntrøyer har skuffet med 1-1-2 på de fire første seriekampene og er helt nede på 10. plass foreløpig. Har normalt sin styrke hjemme på Nedre Eiker og står foran tøff bortekamp her.

Det står 2-0-1 på de tre siste tilsvarende i Trondheim og vi heller mot hjemmeseieren her. H.

9. Strømmen - Hødd
Strømmen har åpnet med tre målfattige poengdelinger og står altså med tre poeng etter sine tre første seriekamper. I cupen onsdag tok vertene en tidlig 2-0 ledelse hjemme mot Alta, men rotet seg bort i 2. omgang og tapte tilslutt 2-3. Er et utpreget hjemmelag og hadde 7-4-4 på eget gress i fjorårssesongen.

Regjerende cupmester Hødd vant 1-0 borte mot Åsane onsdag og er videre til 3. runde i cupen. Har kun spilt tre seriekamper hittil og etter det uheldige overtidstapet mot Fredrikstad i seriepremieren, har det blitt to sterke hjemmeseire mot Ham-Kam og Stabæk.

Tilsvarende oppgjør i fjor endte med 4-2 til hjemmelaget. Nå har vi klart mest tro på bortelaget. UB.

10. Ullensaker/Kisa - Vard Haugesund
Ullensaker/Kisa og nyansatte Roar Johansen har fått en tung start på sesongen med ett poeng på de fire første seriekampene. Det poenget kom hjemme mot Strømmen sist helg (1-1). men det skal tillegges at motstanden har vært solid i de tre foregående kampene. God kontroll i cupkampen hjemme mot Tromsdalen onsdag, der laget avgjorde med to scoringer før pause.

Nyopprykkede Vard Haugesund har møtt tøff motstand i sine tre første seriekamper og imponerte med 2-1 seier borte mot Kristiansund i forrige bortekamp. I en jevn kamp hjemme mot Fredrikstad sist helg endte med 0-1 tap.

Denne kampen er slett ikke lett å vurdere og vi må bruke alle tegn. HUB.

11. Brøndby - FC København
Lokaloppgjør i København. Kun målforskjellen holder Brøndby over nedrykkstreken når fire serierunder gjenstår, men formen viser solide 3-1-2 på siste seks for det økonomisk kriserammede hovedstadslaget. Har imidlertid tøffe kamper igjen på slutten, så Brøndby lever farlig.

FC København har avgjort gullkampen til sin fordel og har faktisk ikke bedre enn 1-4-1 på sine seks siste seriekamper. Men fire runder før slutt leder laget med ni poeng til FC Nordsjælland som kun har tre kamper igjen å spille. Da er det knapt teori som kan fravriste FC København et nytt seriegull.

Hjemmelaget er i voldsom poengnød og vi har ingen tro på at FCK vil sende laget ned. HU.

12. Sevilla - Espanyol
To lag som har havnet litt i ingenmannsland på tabellen. Når fem serierunder gjenstår har Sevilla ti poeng opp til Valnecia på 6. plass (som gir Europa League-kvalik) og det er selvsagt umulig å hente igjen. Svært varierende 2-2-2 på sine seks siste seriekamper og hjemmei Sevilla står laget med 11-1-4.

På samme poengsum ligger Espanyol, som etter 3-2-0 på fem seriekamper overraskende røk 0-1 hjemme mot Granada sist helg. Har moderate 5-4-7 på bortebane og egentlig som Sevilla ganske lite å spille for.

1-2-1 på de fire siste tilsvarende. Søndag tror vi hjemmebane vipper denne kampen i Sevillas favør. H.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 05.05.2013 17:55
1. Sogndal - Brann B
2. Haugesund - Sarpsborg 08 H
3. Hønefoss BK - Tromsø H U
4. Strømsgodset - Viking H
5. Bodø/Glimt - Follo H
6. HamKam - Elverum H U B
7. Kristiansund BK - Sandefjord Fotball H U
8. Ranheim - Mjøndalen H
9. Strømmen - Hødd U B
10. Ullensaker/Kisa - Vard Haugesund H U
11. Brøndby - FC København H U
12. Sevilla - Espanyol H

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 05.05.2013 17:55
1. Sogndal - Brann U B
2. Haugesund - Sarpsborg 08 H
3. Hønefoss BK - Tromsø H U
4. Strømsgodset - Viking H
5. Bodø/Glimt - Follo H
6. HamKam - Elverum H U B
7. Kristiansund BK - Sandefjord Fotball H U B
8. Ranheim - Mjøndalen H
9. Strømmen - Hødd U B
10. Ullensaker/Kisa - Vard Haugesund H U B
11. Brøndby - FC København H U
12. Sevilla - Espanyol H

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspillKommentarer til denne saken