STRØMSGODSET - HAUGESUND 3-2:

MARIENLYST (Nettavisen): Stortalentet spilte søndag 85 minutter og scoret ett perlemål før han måtte gå av banen på grunn av krampe i Godsets 3-2-seier hjemme mot Haugesund.

Hove gjorde en god kamp, fremsto med modenhet, var trygg i pasningsspillet og la ned mange meter sentralt på en velfungerende Godset-midtbane.

Sammenlignes med Ødegaard og Fossum

Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen er full av lovord om sin unge spiller, og han sier rett ut at han forventer at Johan Hove skal være aktuell for å starte hver eneste kamp denne sesongen.

Han slår fast at Hove har vært en av Godsets beste spillere i vinter, og er glad for at 18-åringen fikk en slik start på sesongen.

- Han er et kjempetalent, og det største talentet vi har i klubben nå. Og vi har hatt noen av dem tidligere. Han kan nå like langt som de andre talentene vi har hatt her, for å si det sånn, sier Ingebretsen til Nettavisen.

- Og da tenker du på navn som Martin Ødegaard og Iver Fossum?

- Ja.

- Hva gjør han så spennende?

- Han gjør lite feil med ball, kan løpe mye og er sterk til å være så ung og liten. Det beste med ham er at han nesten aldri mister ballen, han er trygg å ha på laget, sier «BP».

Ungguttens første eliteseriemål var også av det vakre slaget. Han dro til med vrista fra 25 meter og fikk en skru på ballen som satte Haugesund-keeper Helge Sandvik totalt ut av spill.

- Nå må vi ta det med ro her

Når han møter Nettavisen og resten av pressen etter kampen, står Hove fast på at det ikke var tilfeldig at ballen oppførte seg på den måten.

- Det er slik jeg øver på, selv om det ikke er så mange som tror på det. Jeg skyter slik med vrista, og jeg treffer bra når jeg får en slik skru på den, sier han og gliser.

Sammenligningen med Ødegaard vil han ikke høre snakk om. Når en journalist nevner Ødegaards navn i pressesonen, slår Hove raskt tilbake.

- Nå må vi ta det litt med ro her, Ødegaard er verdens største talent. Jeg skal gjøre mitt beste her, og jeg skal bli Johan Hove, sier unggutten bastant.

Det vakte oppsikt da Hove forlot Sogndal til fordel for Godset på høsten i fjor. 18-åringen fastslår overfor Nettavisen at han var misfornøyd med Sogndals direkte spillestil og følte han fikk færre muligheter på banen enn det han fortjente.

Da Godset ringte, ble valget enkelt. Han forlot sitt trygge rede hjemme hos foreldrene og flyttet for seg selv i egen leilighet i Drammen.

Til tross for sin unge alder har midtbanespilleren allerede rikelig med eliteserieerfaring fra tiden i Sogndal. 20 kamper er det blitt, og Hove har i lang tid blitt omtalt som et spesielt talent av dem som har fulgt utviklingen hans.

Hove røper at det var Jostein Flo som først tok kontakt med ham da han satt på benken i Sogndal.

- Sogndal forsto meg, og det ble det beste for alle parter at jeg dro, sier Hove selv.

Flo: - Bemerkelsesverdig

Flo er imponert av det han fikk se av klubbens stortalent i serieåpningen søndag.

- At han som 18-åring tar tak i kampen slik han gjorde mot Haugesund, det sier veldig mye, sier Flo til Nettavisen.

- Er han det største talentet dere har hatt i klubben siden Martin Ødegaard?

- Han har veldig høyt nivå til å være 18 år, og det er bemerkelsesverdig den utviklingen han har hatt det siste halvåret, svarer Flo.

Godset-trener Ingebretsen mener Hoves mentale egenskaper gjør ham spesielt spennende.

- Han har fokus på seg selv og det han kan gjøre noe med. Jeg spår en stor fremtid for Johan, men han må prestere i flere kamper enn dette. Og det tror jeg han kommer til å gjøre, han er en jordnær fyr som ikke kommer til å ta av, sier Bjørn Petter Ingebretsen.

Godset og Johan Hove fortsetter nå eliteseriesesongen med en knalltøff bortekamp mot Brann 7. april.

Søndagens 3-2-seier til Godset kan du lese mer om her.