RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Godsets realitystjerne fikk tippeliga-debut

Foto: Tor Erik Schrøder/Scanpix
Sist oppdatert:
Hermann Rhodén (17) ble kastet til ulvene da Adam Larsen Kwarasey ble utvist mot Start.

START – STRØMSGODSET 5-1

KRISTIANSAND (Nettavisen): Da Adam Larsen Kwarasey ble utvist mot Start søndag, var det en 17 år gammel gutt uten tippeliga-erfaring som ble bedt om å gjøre seg klar.

Hermann Rhodén er ikke engang nevnt på Strømsgodsets oversikt over A-lagsspillere, men fikk sjansen på benken da Lars Stubhaug måtte kaste inn håndkleet i forkant av kampen.

Unggutten slapp inn fem mål, men kom likevel greit fra debuten og kan ikke lastes for noen av baklengsmålene.

TV-fjes
Det som trolig er ukjent for mange, er at han allerede er et TV-ansikt.

Rhoden er nemlig en av deltakerne i NRKs keeperreality «Nummer 1», og programleder og trener Frode Grodås er nok veldig fornøyd med erfaringen eleven fikk søndag.

- Det har vært en fin reise, og jeg er glad jeg fikk være med på den. Det var fin læring, sier Rhoden om deltakelsen i TV-serien.

Den er ferdig innspilt, men sendes fortsatt på NRK.

Selv er unggutten glad han fikk sin ilddåp, til tross for fem baklengsmål og null poeng.

- Jeg har drømt om å spille i Tippeligaen hele livet, og det var en stor utfordring å komme inn når vi skulle spille med én mann mindre. Jeg ble innkalt til troppen da Lars Stubhaug ble skadet, og jeg er egentlig juniorspiller, sier debutant Rhodén til Nettavisen etter kampen.

Tross alt fornøyd
Han oppsummerte sin egen innsats på denne måten:

- Jeg er brukbart fornøyd. Jeg kan ikke si meg sinnssykt fornøyd etter å ha sluppet inn fem mål, men til tross for omstendighetene er jeg fornøyd. Jeg ble ikke like nervøs som jeg trodde jeg skulle bli, sier Rhodén.

Adam Larsen Kwarasey fikk altså rødt kort mot Start, og fra før er Lars Stubhaug skadet og mister trolig neste Godset-kamp. Det kan derfor være duket for Rhodén i Godset-målet mot Odd Grenland på søndag, selv om det må nevnes at de har levert en protest på Kwarasey-utvisningen.

- Jeg er klar jeg, om jeg får muligheten, gliser den selvsikre debutanten.

Godset-trener Ronny Deila var fornøyd med unggutten sin etter kampslutt.

- Han klarte seg bra, ut fra forutsetningene. Gutten er 17 år gammel og ble hevet til ulvene. Dette ble en fin referanse for ham til senere, og han kan bruke denne kampen som motivasjon til å bli en bedre keeper, sier Deila til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere