Gå til sidens hovedinnhold

GodsetUnionen med uttalelse etter rasismeanklagene mot trener Pedersen: - Sjokk og vantro

Strømsgodsets supportere reagerer sterkt på det som nå skjer i klubben.

Det stormer i Strømsgodset og torsdag kveld skal klubben på ny avholde et ekstraordinært styremøte for å behandle rasismeanklagene mot hovedtrener Henrik Pedersen.

Nå ytrer også klubbens supportergruppe, GodsetUnionen, sin misnøye med det som foregår i drammensklubben. De kom med en pressemelding torsdag ettermiddag.

«Det er med tristhet, sjokk og vantro vi er vitne til hvordan vår vakre klubb preger nyhetsbildet med et nærmest ustoppelig antall av ulike saker, tilfeller og versjoner av kritikkverdige og alvorlige forhold. Det gjør vondt å se hvordan en så stolt, tradisjonsrik og ærverdig klubb nærmest slepes gjennom et uendelig uføre av uanstendighet.», skriver supporterklubben.

«GodsetUnionen forventer at klubben nå rydder opp, tar affære og utviser ansvar i en krevende sak som har kommet helt ut av kontroll. Vi forventer en fremdrift preget av åpenhet, respekt og aktverdighet og med en snarlig løsning som ivaretar klubbens ære og samvittighet..»

«GodsetUnionen tar avstand fra fordommer basert på hudfarge, nasjonalitet, livssyn, kjønn eller legning. Vi er stolte av det mangfoldet av mennesker som byen vår består av og på våre tribuner er det ingen forskjell på bankende SIF-hjerter. Holdninger som strider imot eller neglisjerer dette har alltid vært og vil alltid være fullstendig uakseptabelt».

Intern misnøye

Bakgrunnen for møtet er en rekke interne konflikter innad i klubben. Kjernen i det hele er at trener Pedersen skal ha kommet med flere rasistiske kommentarer.

LES OGSÅ: - Strømsgodset-spillerne vil fjerne trener Henrik Pedersen

Strømsgodset-ledelsen konkluderte først etter en intern gransking med at treneren skulle få beholde jobben, men etter at ny informasjon har kommet fram denne uken, har presset økt mot klubbledelsen til å ta grep om situasjonen.

Onsdag ble det avholdt et styremøte i Godsets lokaler i Drammen, men styreleder Ivar Strømsjordet kunne da fortelle at det ikke var konkludert med noe som helst.

- Vi har oppsummert dagen. Vi har hatt møter med trenerteamet og med spillergruppa gjennom dagen. Og så har vi nå samlet styret for å gjøre en oppsummering. Det er jeg som har hatt de møtene og jeg har informert styret mitt om innholdet i samtalene, sa styrelederen ifølge Drammens Tidende.

Torsdag kunne Nettavisen melde at Strømsjordet skal ha holdt opplysninger skjult for styret under den første behandlingen av saken, der det ble konkludert med at Pedersen skulle fortsette i jobben. Styrelederen skal ha gjennomført den første granskningen av saken på egenhånd, noe som skal ha fått flere til å reagere.

Parr: - Ikke fornøyd

Strømsgodset-spiller Jonathan Parr bekreftet overfor Nettavisen onsdag at spillerne ikke er fornøyd med måten klubben har opptrådt i forbindelse med rasismeanklagene.

LES OGSÅ: Bekreftes av flere vitner: - Dette sa Strømsgodset-treneren til klubbens ansatte

- Vi har i dag gjennomført møter med styreleder og daglig leder. Vi er ikke fornøyd med den informasjonen de har gitt angående prosessen som har vært og er ikke fornøyd med svarene vi har fått, sa Parr til Nettavisen.

Den tidligere Crystal Palace-spilleren er tillitsvalgt i spillergruppa på Marienlyst. Han varslet at en pressemelding fra spillerne vil komme senere denne uka.

- Spillergruppa har behov for å bruke litt tid for å gjøre klar en tydelig melding som vil komme på et senere tidspunkt, mest sannsynlig torsdag, sa Parr.

LES OGSÅ: Strømsgodset gjennomførte intern granskning etter rasistiske uttalelser fra treneren

Grov språkbruk

Tirsdag kunne Nettavisen avsløre hva som har fått spillere og ansatte i Strømsgodset til å reagere på trenerens oppførsel.

Den ene hendelsen skal ha funnet sted i en bil under lagets treningsleir i Marbella i 2020. Pedersen skal, ifølge informasjon Nettavisen har fått bekreftet, ha uttalt følgende:

«Hun vil sikkert prate med XX og XX etter hun snakket med deg. Hun vil sikkert prate med dere på grunn av deres fine niggerbodies.»

LES OGSÅ: Stabæk-spillere brøt karantenebestemmelse: - Dypt beklagelig

En annen konkret hendelse fant sted under starten av årets oppkjøring.

«På et felles møte med flere personer tilstede skal Pedersen og personene ha diskutert en spesifikk spiller i troppen. Etter diskusjoner frem og tilbake om hvordan denne spilleren skulle håndtere en situasjon, henvender Strømsgodset-treneren seg til varsleren og bruker ordet «idiot» etterfulgt av «monkey» for å beskrive spilleren».