Gå til sidens hovedinnhold

- Godt å bli mottatt på denne måten

Bjørn Einar Romøren fikk en varm velkomst av publikum på Lillehammer - og ble beste nordmann.

Det var likevel utlendingene som dominerte på Lillehammer. Romøren ble nummer åtte da sveitseren Simon Ammann gikk helt til topps og dermed også sikret sammenlagtseieren i verdenscupen.

Romørens opptur besto både av den gode plasseringen og av mottakelsen fra publikummet, som jublet da han tok heisen opp før første omgang. Etter at Hosle-gutten kuppet Anette Sagens førstehopp i Nye Holmenkollen, var det usikkert om Romøren ville bli møtt med jubel eller buing eller begge deler.

- En ekstra «boost»
- Det var godt å bli mottatt på denne måten. Det var veldig bra publikum her. Hoppingen stemte sånn tålelig, selv om alt ikke kommer helt ut. Jeg er fornøyd med å starte med en åttendeplass og gleder meg til det som kommer, sier Romøren til NRK.

- Hvor spent var du på mottakelsen?

- Jeg hadde egentlig ikke tenkt så mye på det. Jeg har hatt så knallhardt fokus på hva jeg skal gjøre, det er den eneste redningen. Men det var en ekstra «boost»!

- Gleder eller gruer du deg til å hoppe i Holmenkollen?

- Jeg gleder meg som en unge. Det er en fantastisk bakke og et nydelig anlegg.

Ammann i en egen klasse
Simon Ammann har vunnet alle renn etter de olympiske lekene i Vancouver, hvor han rasket med seg to gull for andre gang i et OL. Ammann lå på andreplass etter første omgang, bak Adam Malysz, men sikret seieren med et andrehopp på 133,5 meter. Malysz falt til tredjeplass, også bak Gregor Schlierenzauer.

Se komplett resultatliste her! (ekstern lenke)

- Det er helt fantastisk, det Ammann holder på med. Det er bare å ta av seg hatten, og prøve å nærme seg, sier Romøren.

Norges antatt bestemann, Anders Jacobsen, skuffet stort i fredagens verdenscuprenn i Lysgårdsbakken og nøyde seg med en svært beskjeden 20.-plass.

- Det er klart at man er skuffet, men det kommer et nytt renn på søndag. Det var ikke dette som var det store målet i år, det kommer et VM i skiflyging. Vi er på vei dit. Det går dessverre altfor mye opp og ned, men jeg satser på å treffe oppturen der, sier Jacobsen til NRK.

Johan Remen Evensen endte på 12.-plass, Roar Ljøkelsøy på 13.-plass og Anders Bardal på 29.-plass.

Reklame

Slik forvandler du mobilen til et kraftig varmekamera

Kommentarer til denne saken