Gå til sidens hovedinnhold

Godt nytt år for Gamst

Morten Gamst Pedersen hadde en fin kveld på jobben da Blackburn tok en ny seier første nyttårsdag.

Wigan - Blackburn 0-3:

To ganger var Morten Gamst Pedersen nest sist på ballen i mandagens 3-0-seier mot Wigan. Blackburn er virkelig i siget om dagen, og har nå vunnet fire av sine fem siste kamper i Premier League. For Wigan var tapet det femte på rad.

- Vi har spilt veldig godt rundt juletider, og nå ser vi med optimisme på det nye året. Vi har hatt mange skader og flere ferske spillere, men nå virker det bare som om vi blir bedre og bedre, sier Blackburn-sjef Mark Hughes til BBC.

Selvmål
Etter en rolig åpning skulle "Gamsten" markere seg åtte minutter før pause på JJB Stadium. Nordmannen slo inn et frispark i feltet, og Emile Heskey klarte kunststykket å heade ballen i eget mål fra seks meter. 1-0 til gjestene ved hvilen.

Pedersen viste seg nok en gang frem tretten minutter ut i andre omgang. Nordmannen headet presist ned til Matt Derbyshire som satte ballen knallhardt forbi Chris Kirkland i Wigan-buret.

I det 76. minutt ble kampen punktert. Wigans Fitz Hall handset i eget felt og det ble dømt straffe. Benedict McCarthy gjorde alt riktig fra krittmerket - 3-0 til Blackburn, et resultat som sto seg til full tid.

Klatrer
Blackburn har klatret fra nedrykkstrid til en fin 11. plass på tabellen i julestrida, og står nå med 28 poeng på 21 kamper.

Wigan ligger på plassen over nedrykk med 22 poeng på 21 kamper. Det ser ut til at Kristofer Hæstad får mer enn nok å stri med i sin nye klubb.

- Folk sier at vi trenger en spiss, og vi er på utkikk etter en. Men vi kan ikke score fire mål i hver kamp, så nå må vi begynne å forsvare oss skikkelig, sier Wigan-manager Paul Jewell.

HTML EMBED