Det var svært varierende vindforhold under søndagens kombinerthopprenn i den største Lysgårdsbakken på Lillehammer.

Spesielt de beste i verdenscupsammendraget, som satte utfor fra bommen sist, fikk ugunstig vind. Lørdagens vinner Håvard Klemetsen hoppet tredje sist, men måtte vente svært lenge før han fikk klarsignal.

Rennjuryen måtte flere ganger holde igjen de siste hopperne for å kunne gi dem forsvarlige forhold. Klemetsen var en av de uheldige som klarte seg best med et svev på 126 meter.

- Det var vanskelige forhold og vi så jo at de siste også slet her. Det blir sikkert tett og jevnt i langrennet, og vi får gjør det beste ut av det sa Klemetsen til NRK.

Finnmarkingen pådro seg to strafferunder i henhold ti det nye systemet og går ut som nummer 13. En plass foran ham starter en antatt langt sterkere langrennsløper, Magnus Moan.

- Jeg har vært veldig god på trening og er på gang, selv om dette ikke var noe makshopp. Jeg var litt bedre i prøveomgangen, påpekte en greit fornøyd Moan overfor NRK etter 126,5 meter.

Magnus Krog satte utfor ovarennet som nest sistemann, umiddelbart etter Håvard Klemetsen. Mannen som overraskende vant i verdenscupåpningen i Kuusamo taklet ikke forholdene.

Med bare 110 meter havnet Krog helt nede på 43.-plass og er ute av konkurransen før langrennet.

NRKs ekspertkommentator Espen Bredesen var ikke fornøyd med forholdene de siste hopperne måtte hoppe under. Tyske Timo Edelmann landet på 123,5 meter og ligger på 16.-plass.

- Det sier litt at Edelmann, som er den beste hopperen her, bare hopper 123 meter, kommenterte Bredesen. Han mente Håvard Klemetsen kunne hoppet opp mot 140 meter dersom han hadde hatt mer stabil vind.

Christoph Bieler fra Østerrike leder foran tyske Eric Frenzel før langrennet gjennomføres på Sjusjøen fra klokka 12.30.