*Nettavisen* Sport.

«Godtar jeg det, innrømmer jeg skyld»

Foto: Pedro Armestre (AFP/Scanpix)

Alberto Contador snakker ut om sitt livs største dilemma.

04.02.11 11:14

Cadena Ser er Spanias mest populære radiostasjon, og spanjolene – ja, det hører mye på radio!

I programmet «El Larguero» (på norsk «Tverrliggeren») har selveste Alberto Contador stilt opp som intervjuobjekt.

Her forteller han blant annet om den tunge tiden etter at dopingsaken mot ham blusset opp i etterkant av Tour de France. I forrige uke ble et kjent at RFEC (det spanske sykkelforbundet) innstiller på en ettårig utestengelse for misbruk av det forbudte stoffet clenbuterol.

- Noen dager er jeg vet godt mot, andre dager er jeg ikke det. Det hender jeg har behov for å klarne tankene mine, forteller Contador til Cadena Ser.

Tror ikke på Contador
Under en pressekonferanse på Mallorca forrige fredag, var 28-åringen klokkeklar på at han ville anke straffeutmålingen til Idrettens voldgiftsdom.

Dermed står frontene fremdeles steilt mot hverandre.

Bli venn av procycling.no på Facebook! Du finner oss her!

Contador hevder at han ikke har gjort noe annet galt, enn ikke å analysere kjøttstykket han inntok under hviledagen i Tour de France.

Mens forbundet, ved å ilegge spanjolen en ettårig karantene, avslører at deres ekspertise ikke fester lit til rytterens forklaring.

- Problemet mitt er fremdeles at når man ikke har gjort noe galt, er det tøft å akseptere at man blir ilagt en straffereaksjon. Og dersom jeg aksepter straffen, innrømmer jeg også skyld, forteller Contador.

Nei, forresten - du får 10 år!
Det er også en bekymring for Contador at ankesaken kan gjøre vondt verre for ham.

Dersom anken ikke tas til følge av CAS, risikerer nemlig utøveren å få straffen doblet. I Contadors tilfelle, kan man kanskje si at han automatisk hadde fortjent en toårig karantene, fordi urinprøven viste spor av et ulovlig stoff i kroppen hans.

Men både den mikroskopiske mengden og rytterens forklaring om et infisert kjøttstykke, gjør at straffeutmålingen har skapt hodebry for sykkelmyndighetene, også.

- Clenbuterol er ulovlig fordi man har laget en standard og vurdert stoffet til å være prestasjonsfremmende. Men det viser seg at det slettes ikke er sikkert og at regelverket er utdatert, argumenterer Contador.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Han sier følgende om ankesakens utfordringer:

- Se for deg at du blir anholdt på gata og de forteller deg: Du skal sone fem år i fengsel, selv om du ikke har gjort noe. Du forteller dem det, og de sier: Da blir det ti år i stedet. Slik kan man oppsummere denne situasjonen.

Angrep fra Twitter
Spania har et rykte på seg for å hylle sine helter og verne om sine syndere. Listen over dopingtatte, spanske syklister begynner å bli relativt lang, og det er grunn til å tro at også andre idrettsutøvere burde ha stått på den.

Contador ble selv utnevnt til æresborger i hjembyen Pinto mens han var under etterforskning for doping. Han har fått enormt med støtte, men har også sine kritikere.

- Du forteller gråtende at du ikke tror på antidopingsystemet, når det var grunnen til at du vant din første Tour de France-tittel (da Michael Rasmussen ble kastet ut av rittet, vår anm.). Du er den beste rytteren i feltet, og forhåpentligvis er du tilbake igjen allerede i morgen.

- Men ikke klag nå, når du holdt munnen lukket tidligere, har den tidligere lagkameraten fra Liberty Seguros, David Etxebarría på sin Twitter-profil.

Contador: - Jeg er skråsikker
Programleder José Ramón de la Morena konfronterte Contador med disse uttalelsene i programmet ”El Larguero”.

- Jeg har ikke svart ham, og jeg kan heller ikke svare alle som uttaler seg om meg, lød svaret.

Avslutningsvis fastholder Saxo Bank-SunGard-rytteren at han skal bevise at hele saken dreier seg om et lite stykke forurenset kjøtt.

- Jeg er sikker på at det stammer fra kjøttstykket jeg spiste. Jeg er skråsikker.

- Jeg har vist, med vitenskapelig informasjon fra de fremste ekspertene, at det ikke kan ha skjedd på noen annen måte. Men fremdeles er jeg i denne situasjonen, sukker Contador.

Du kan diskutere Contador-saken i vårt nye diskusjonsforum!

HTML EMBED
new TWTR.Widget({ version: 2, type: 'search', search: 'ProCycling', interval: 6000, title: 'Sykkel', subject: 'Følg tvitringen om sykling', width: 480, height: 300, theme: { shell: { background: '#8ec1da', color: '#ffffff' }, tweets: { background: '#ffffff', color: '#444444', links: '#1985b5' } }, features: { scrollbar: false, loop: true, live: true, hashtags: true, timestamp: true, avatars: true, toptweets: true, behavior: 'default' } }).render().start();

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag