*Nettavisen* Sport.

Going Kronos mot Elitloppsform

Going Kronos gjorde sin første start på Solvalla onsdag kveld. Hesten slo eldre konkurrenter, og kan være på vei mot årets Elitlopp.

Going Kronos slo eldre motstandere og lokket et stort publikum til Solvalla. Hestens trener Lutfi Kolgjini kjørte Glen Kronos i Milano tidligere på kvelden og kom ikke hjem på grunn av flystreik.

4550 tilskuere er mye publikum på Solvalla en onsdag. Den velkjente e-lekteren var fullsatt, og tilskuerne fikk se en riktig verdensstjerne. Going Kronos og gjestekusk Johnny Takter gjorde alt riktig.

Jaded forsvarte innersporet, mens Adams Hall kom frem i dødens. Den første 500 meteren gikk etter 1.11.6, mens kilometerspasseringen gikk på 1.12.1. Johnny Takter tok Going Kronos rolig fra start og plasserte hesten i fjerde utvendig. Ut på den siste langsiden satte de fart og avanserte suksessivt. Tidlig på oppløpet var det klart at Going Kronos kom til å vinne, og seieren ble enkel, selv om marginen ikke var mer enn en drøy lengde ned til Adams Hall. Sistnevnte var tapper fra dødens, mens Jaded holdt til tredje.

Going Kronos gikk den siste runden i underkant av 1.10, mens han ble klokket til 1.08 de siste 700 meterne. Vinnertiden ble 1.11.2.

Publikum jublet og virket veldig fornøyde da Going Kronos lett koblet grepet på sine eldre konkurrenter. Også Kolgjinis kolleger var imponert over Going Kronos innsats.
- Det er veldig verdifullt for sporten med en slik hest, sa Stig H Johansson.

Mot Elitloppet ?
Solvallapublikummet håper å få se den 4-årige stjernen om en drøy måned når Elitloppet kjøres. Lutfi Kolgjini har valgt å ikke gi noen beskjed ennå, og han avslører heller ikke noe denne kvelden fra Milano.

- Jeg har min plan, men det her var et steg i riktig retning om jeg sier det slik. Jeg vil ta et løp til før jeg bestemmer noe. Etter neste løp bestemmer jeg hvordan det blir videre. Jeg vil være veldig sikker på at han ikke gjør seg bort om han skal ut i Elitloppet, sier Lutfi Kolgjini.

Med dette løpet synker nok stadig oddsen på at Going Kronos kommer til start i Elitloppet.

Galopp for Glen i Napoli
Selv var Kolgjini i Milano for å kjøre Glen Kronos i Gran Premio D'Europa. Det ble imidlertid en real nedtur. Hesten galopperte på startsiden og havnet i køen. Derfra angrep ekvipasjen tidlig, og da det gjensto en runde var de fremme utvendig for lederen. Tidlig på siste langside galopperte hesten på vikende front og fungerte dårlig.
- Det er noe som plager ham. Han fikk ikke travet til å stemme. Nå må vi ta han hjem for sjekk, sa Lutfi Kolgjini.

Løpet ble vunnet av finske Express Merett og Pekka Korpi. De fikk overta føringen ut av den første svingen og dro jevnt unna. Inn på oppløpet så seieren ut til å bli sikker, men lederryggens Gorniz fikk åpning og spurtet godt. Han nærmet seg hele veien, men kom akkurat for sent til å vinne. Begge noterte 1.13.4/2100a. Førstepremien i løpet var 150.000 euro.

I et løp tidligere på kvelden tok Frullino Jet og Jos Verbeeck en veldig enkel seier. Den Elitloppsaktuelle hesten noterte 1.11.6/1600a.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.