Golberg på vei tilbake etter kyssesyke

Pål Golberg er på vei tilbake i trening. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Pål Golberg er på vei tilbake i trening. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Langrennsløper Pål Golberg er på vei tilbake i trening etter å ha slitt med kyssesyke gjennom store deler av sommeren.

Golberg fikk konstatert sykdommen i kjølvannet av forrige sesong. Dermed har mye av den planlagte sommertreningen gått fløyten for hallingdølen.

– Han har ligget nede for telling og fått treningsforbud. Voksne folk og kyssesyken skal man ikke spøke med, men nå er han litt fint i gang igjen, sier sprintlandslagstrener Arild Monsen til NTB.

Sprintlandslaget har denne uken hatt treningssamling sammen med allrounderne i Steinkjer. Den kom for tidlig for Golberg, som ifølge Monsen trente minimalt i april, mai og juni.

– Vi var inne på å ta han med her, men han sa at han heller ville kontrollere opptreningen på egen hånd og ikke la seg friste til å bli med de andre. Det kommer tidsnok, sier landslagstreneren.

Planen er nå at Golberg skal være med på neste samling. Den finner sted på Lillehammer i neste måned.

Den lange sykdomsperioden medfører naturlig nok at Golberg må gjøre tilpasninger i opplegget for den kommende VM-sesongen.

– Det får den konsekvensen at vi må være flinke og ikke stresse. Det er ikke åpningshelgen som blir det viktigste skirennet for Pål. Han må ta det litt med ro. Heldigvis er Pål lett-trent, sier Monsen.

Golberg ble fjerdemann i sprintfinalen under OL i Pyeongchang sist sesong.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Langrenn

Mest lest på Sport

Annonsebilag