*Nettavisen* Sport.

Golberg står over i Davos

Foto: Terje Bendiksby (NTB/Scanpix)

- Jeg har ikke trent siden jeg gikk stafetten søndag.

12.12.13 12:17

Pål Golberg gikk til topps i den klassiske 15-kilometeren i Lillehammer sist helg. Nå er han blitt syk og står over verdenscupen i Davos til helgen.

Det er NRK som melder at Golberg, som tok sin første verdenscupseier i Lillehammer, ikke er aktuell for Davos-rennene.

- Jeg har ikke trent siden jeg gikk stafetten søndag. Det er snakk om en lett forkjølelse som ikke har sluppet taket. Vanligvis tar det fem dager å bli helt frisk etter en slik forkjølelse. Det betyr at jeg kan være i trening lørdag, men det gjør det uaktuelt å gå renn i Davos til helgen, sier Golberg.

Søndag er det sprint på programmet i Davos, et renn som er viktig med tanke på uttak til Sotsji-OL. At Golberg ikke blir med bekymrer ikke.

- Nei, jeg kan ikke tenke slik. Jeg la inn en god søknad med tanke på OL med seieren min i helgen, så nå gjelder det bare å prestere bra neste gang det er sprint, sier han.

Han sier at han gjerne vil være med i Tour de Ski, i alle fall de første fire etappene.

- Det går et brev til Sveits i dag (torsdag) med søknad om å få gå de første etappene i Touren. Jeg skal ikke legge skjul på at de første fire etappene er veldig fine for meg. Så kan jeg heller stå av etter det og forberede meg til sprinthelgen i Nove Mesto i januar, sier Golberg til NRK. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.