Se Johannes Høsflot Klæbo avgjøre stafetten i videoklippet under:

OBERSTDORF (Nettavisen): Pål Golberg valgte feil ski, fikk en tung dag og endte nesten ett minutt bak Russland etter den første etappen.

- Da jeg varmet opp var jeg ikke i tvil om at klister var rett. Rett før løypa stengte begynte jeg å få en litt dårlig følelse, men kommunikasjonen var hele tiden at klister var best. Jeg hadde to alternativer ved start og så hva alle andre valgte, så sett i ettertid var det gambling, sier Golberg til Nettavisen.

- Hva har smørerne sagt i ettertid?

- Smøreren min sa unnskyld, men han skal ikke si unnskyld for noe som helst. Han har smurt to alternativer, og det er jeg som tar valget, så det er mitt ansvar.

Ropte desperat til støtteapparatet

Mens russernes Aleksej Tsjervotkin forsvant i det fjerne, ropte Golberg «Det iser!» til smørerne da han passerte inne på stadion. Dermed kunne smørerne gjøre endringer til Emil Iversen skulle ut på andre etappe.

- Jeg ropte at det iser. Jeg vet ikke hva Emil gikk på, men hvis han gikk på det samme som meg, må han få gullet på femmila sporenstreks.

Golberg sier han umiddelbart merket at skiene ikke var gode.

- Det var mellom null sekunder og ett sekund ut i etappen. Jeg håpet at de andre er sterke nok til å følge russeren. Jeg var hundre prosent overlatt til dem. Hadde de stoppet opp og ikke giddet å gå mer, hadde det blitt veldig lang avstand til Russland.

Lagkameratene tar Golberg i forsvar

Avstanden på nærmere et minutt ble imidlertid raskt hentet inn av Emil Iversen som leverte en kjempeetappe for Norge. På tredje etappe gikk Hans Christer Holund fra konkurrentene, mens Johannes Høsflot Klæbo til slutt sikret seieren med en solid ankeretappe.

Etter løpet hadde samtlige stor sympati med Golberg.

Holund mener Golberg gjorde en strålende etappe med det utgangspunktet han fikk.

- Jeg tror alle skjønner at det er skiene som er tunge og at det ikke har noe med Pål å gjøre, sier Holund til Nettavisen.

- Vi skal være veldig glad for at han er såpass rutinert som han er og legger seg bak i feltet. Hadde vi hatt en litt mer uerfaren utøvere på etappen så hadde nok han lagt seg foran og da er det ikke sikkert vi hadde kommet til mål. Det er viktig å få frem at det var skiene som var problemet og ikke Pål Golberg, forklarer Holund.

Holund tok selv sitt første VM-gull i stafett for Norge.

- Det er noe jeg har drømt om. Det er en stor ære å få gå stafett for Norge, sier verdensmesteren.