Pål Golberg (30) triumferte på søndagens 15 kilometer under norgescuprennet i klassisk stil på Sjusjøen.

Han vant en tøff kamp om seieren mot blant andre Sjur Røthe, en løper han har trent mye sammen med opp gjennom årene.

- Jeg har blitt over 30 år, så jeg er en litt «slow starter». Men jeg prøver å ikke la meg stresse. Det er noe dritt å vite at man er tre sekunder foran Sjur, for han er en sånn som kan bare gå og gå, beskriver en smilende Golberg overfor NRK.

Les også: Weng brølte ut i lykkerus etter stor opptur

Golberg var helt nede på 15.-plass på det første passeringspunktet, men klatret seg gradvis oppover resultatlista inntil han overtok teten ved passering etter en mil.

30-åringen fra Gol økte med et lite sekund opp til 12,6 kilometer, og førte dermed an i rennet med 2,5 sekunders margin til Martin Løwstrøm Nyenget da.

Nyenget og Røthe kjempet en intens sekundstrid bak vinneren i tåkehavet. Duoen så ut til å holde nøyaktig det samme tempoet på de siste kilometerne, og det ble en innbitt kamp om plasseringene inn mot mål.

Les også: Utrolige scener i Valencia: Fire løpere under verdensrekorden

Men det viste seg at rutinerte Røthe hadde spart mest krefter til avslutningen. Fra 12,6 kilometer og inn til målstreken tok vossingen tok inn de 1,8 sekundene han lå bak Nyenget, og overtok ledelsen med 2,7 sekunders margin.

Bare Golberg hadde en sluttid som jekket ned Røthe et hakk fra toppen av pallen.

Vebjørn Turtveit og Daniel Stock endte på henholdsvis fjerde- og femteplass. Begge fikk det litt ungt mot slutten, og forsvant dermed ut av kampen om topp tre på de siste fem kilometerne.

Simen Hegstad Krüger endte som nummer seks, på plassen foran Sindre Bjørnestad Skar. De to landslagsløperne var knappe halvminuttet bak Golberg i mål.

Martin Johnsrud Sundby delte 11.-plassen med Joachim Aurland etter å ha fullført 34,8 sekunder bak søndagens vinner.