*Nettavisen* Sport.

Golf for alle

«Everybody's Golf» er et sikkert valg enten du liker golfspill eller ikke.

31.08.05 12:51

«Everybody’s Golf» er et heljapansk spill, og blant de aller første som dukket opp til Playstation Portable.

Det er lagt mindre vekt på virkelighetsfølelsen av å spille golf, og heller forsøkt å sprite opp opplevelsen med noen saftige animasjoner og fantastisk og fargerik grafikk.

Omgivelsene er ekte nok, men selve slagene og de typiske manga-figurene er som klippet rett ut av en tegnefilm. «Everbody’s Golf» er golfens «Burnout 3: Takedown».

De som synes at golfspill skal være så ekte som mulig, burde sjekke ut Tiger Woods-versjonen til PSP. Men ikke misforstå, «Everybody’s Golf» er lett å lære, lett å like, men vanskelig å mestre. Du får nok av utfordringer i dette spillet.

Bygg din figur
Rollespillelementene er naturligvis på plass i et slikt spill, og du bygger opp din figur gjennom hele spillet.

Du velger først mellom to figurer, en jente og en gutt (naturligvis stiller jenta med de beste kvalifikasjonene), og så er det bare å komme seg ut på tee-en.

Det er i moduset Challenge Mode det meste av enspillerdelen av spillet foregår. Det er her du skaffer karakteren din erfaring, bedre utstyr og tilbehør gjennom turneringer og andre konkurranser.

Premiene dersom du vinner en utfording kan variere fra solbriller og klokker til nye køllesett, baller og nye figurer.

Underholdningsaspektet i spillet kommer frem når du kan vinne revehaler som ekstrautstyr og stekepanner som golfkøller.

Etter hvert som du spiller vokser erfaringen til figuren din, kalt lojalitet, og dermed også nivået han spiller på. Etter hvert som nivået øker, åpnes nye baner i spillet. Det er til sammen seks baner, og du kan til en hver tid velge om du vil spille hele banen på atten hull, eller de første eller siste ni hullene.

Trykk tre ganger
Etter å ha valgt kølle og hvilken retning du vil slå i, kontrollerer du hele spillet ved hjelp av tre tastetrykk. En gang for å sette i gang slaget, en gang til for å bestemme styrken og så en siste gang for å avgjøre nøyaktigheten i slaget.

I tillegg kan du legge til skru på ballene, og du har et begrenset antall ekstra kraftige slag du kan bruke. Du må også ta hensyn til vindretning og –styrke.

Som i alle andre golfspill er det likevel på greenen mesteren skiller seg fra amatøren. Heldigvis stiller «Everybody’s Golf» med et intuitivt og godt system for å beregne styrke og vinkel på slaget.

For det første er greenen dekket med et rutemønster med lyspunkter som «renner» i forhold til helningen på bakken. Jo brattere helning, jo raskere renner lyspunktene.

For det andre får du masse informasjon om avstanden til hullet, hvor mange cm i høyde hullet er fra der du står, vind og gressforhold.

Dessuten kan du trene deg opp til Tiger Woods-status i moduset Putt Golf .

Spill med alle
«Everybody’s Golf» støtter opp til åtte spillere over PSP-ens trådløse nettverk, men du kan ikke spille over nett.

Alt i alt er «Everybody’s Golf» er et strålende spill du kommer til å ha det mye moro med, enten du liker golfspill eller ei. Grafikken er fantastisk, og spillfølelsen er upåklagelig. Noen oversettelsesfeil har sneket seg inn i spillet, men den slag overser en lett.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.