Gå til sidens hovedinnhold

Golf kan skade hørselen

Britiske leger advarer mot sporten. - Tull, mener norsk golftrener.

(SIDE2): Golfkøller belagt med titanium lager en høy klang ved balltreff – hørselspesialister tror smellet kan skade hørselen din.

Som et pistolskudd
Det er leger ved the Norfolk and Norwich University Hospital som kommer med denne teorien etter at en 55 år gammel mann fikk hørselen ødelagt, skriver BBCNews. Han hadde spilt golf med en kølle av merket «King Cobra LD titanium». Mannen spilte golf tre ganger i uken i 18 måneder før hørselen ble ødelagt. Han beskriver lyden kølla lager med lyden av et pistolskudd.

Mannen slet med tinnitus og hørselstap på det ene øret etter å ha spilt golf. Tester viste at hørselsskadene var de samme som når personer utsettes for høy frekvens over tid.

Titaniumkøller fra King Cobra, Callaway, Nike og Mizuno ble testet. Legene hevder de fant ut at golfkøller laget av titanium lager tilstrekkelig lyd til å skade hørselen.

- Å bli utsatt for høye impulslyder over tid kan føre til skade. Det er en kort, skarp lyd som kommer fra denne type kølle, sier audiolog Crystal Rolfe til den britiske avisen.

Legene anbefaler golfere å bruke ørepropper, men påpeker at de trenger å undersøke hørselsskader som følge av golf ytterligere.

- Bare tull
Den norske golftreneren David A. Lloyd ved «Losby Golfklubb» kaller den britiske undersøkelsen tullete.

- Det er det største tullet jeg har hørt om. Jeg tror man da må bruke ørepropper til alt mulig rart, folk trenger ikke høre på dette. Dette høres useriøst ut, sier Lloyd til Side2.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken