RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det har vært mye rart

VINTERTRENING: Suzann Pettersen begynner snart forberedelsene mot en ny sesong.
VINTERTRENING: Suzann Pettersen begynner snart forberedelsene mot en ny sesong. Foto: Jeff Pachoud (AFP / NTB scanpix)
Suzann Pettersen legger snart en trøblete sesong bak seg.

Natt til torsdag startet Tutta sesongens fjerde siste turnering. Før hun tar vinterferie venter ytterligere tre LPGA-turneringer i Taiwan, Mexico og USA, samt en liten veldedighetsturnering i Kina. Skulle hun gå seiersløs ut av disse turneringene, vil 2014-sesongen bli den første siden 2010 uten et trofé.

- Hvor viktig er det å få en seier?

- Jeg håper jo selvfølgelig å avslutte med stil, men jeg gleder meg virkelig til å legge inn et godt stykke arbeid i vinter. Tidligere er jeg vant til å legge ned mye trening, men i år har jeg måttet la kroppen hvile, forteller Tutta til NTB.

Ryggplager

Ryggplager satte henne ut av spill i store deler av våren. Nettopp den skaden må ta brorparten av skylda for at den norske golfstjernen ikke har fått trent så hardt som hun ønsker.

- Formelen min har vært å trene mye og knallhardt, og det har jeg måttet fire på. Det har nok vært utslagsgivende i år. Det er selvfølgelig mulig å prestere, men man må være smartere og tenke annerledes, fortsetter hun.

Til tross for at sesongen ikke er ved veis ende helt ennå, erkjenner Tutta allerede at 2014 ikke har gått helt etter planen.

- Jeg gir meg jo ikke før sesongen er ferdig, men det har vært mye rart. En lett blanding av alt, egentlig. Jeg har ikke vært helt hundre prosent, men har hengt med brukbart likevel.

Med en annen- og en tredjeplass og nærmere 6 millioner i premiepenger, har det overhodet ikke vært noen katastrofesesong, men det norske golfesset jakter seirer.

Flere norske jenter

Neste år kan Tutta få norsk besøk på det øverste golfnivået. Marita Engzelius (26) spiller tredje og siste kvalifiseringsrunde i starten av desember.

- Er det noen som er innbitt og ærgjerrig, er det Marita. Jeg kjenner henne godt, og hun er sta nok til å klare seg på dette nivået.

I tillegg har førsteårsproff Tonje Daffinrud (23) vunnet sine to turneringer på LET Access Tour. Med en god avslutning kan hun bli klar for europatouren neste sesong.

- Det er sinnssykt kult å se gode norske resultater. Tonje spiller fantastisk bra og kommer til å bli en sterk spiller for Norge i mange år. Jentene legger ned mye bra arbeid, så det er morsomt å se at de lykkes, avslutter Tutta. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere