RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Lexi Thompson (til høyre) og Natalie Gulbis (i svart) er to av USAs representanter under årets Suzann Pro Challenge. Her spanderer duoen en dusj på Stacy Lewis etter en LPGA-turnering i Texas tidligere i måneden.
Lexi Thompson (til høyre) og Natalie Gulbis (i svart) er to av USAs representanter under årets Suzann Pro Challenge. Her spanderer duoen en dusj på Stacy Lewis etter en LPGA-turnering i Texas tidligere i måneden. Foto: Lm Otero (Ap / NTB scanpix)

- Det kunne ikke vært bedre

Sist oppdatert:
Suzann Pettersen har lokket store golfstjerner til Oslo.

Suzann Pettersen (33) presenterte tirsdag hvilke åtte golfspillere som skal duellere under årets Suzann Pro Challenge på Bogstad i Oslo 6. september.

I to tidligere utgaver har veldedighetsturneringen blitt arrangert. Også den tredje samler stjerner fra flere deler av verden. I årets utgave skal to lag kjempe mot hverandre.

- Det kunne ikke vært en bedre gruppe spillere. Den inneholder blant annet flere majorseirer. Fremtiden for både norsk og internasjonal kvinnegolf er til stede. Vi får en dynamikk som vil komme fram til publikum, sier «Tutta» til NTB på telefon fra USA.

Pettersen leder Team Europa i turneringen. Der får hun med seg Anna Nordqvist, Sandra Gal og landskvinnen Caroline Martens. Team USA består av Paula Creamer, Natalie Gulbis, Lexi Thompson og Jessica Korda.

- Jeg gleder meg enormt til å ta del i hele arrangementet. At Right To Play er involvert gjør det bare enda bedre, sier Martens.

Store mål
Golfturneringens formål er å samle penger til organisasjonen Right To Play, som gjennom lek og idrett hjelper vanskeligstilte barn over store deler av verden. I 2013 ble nær millionen innkassert etter turneringen på Bogstad.

-Vi har et mål om at vi skal løfte det fra sist. Mye blir likt, men vi skal prøve å samle mer penger, forteller Tutta-manager Geir-Olav Killingstad.

Johann Olav Koss leder organisasjonen. Han er stolt over det de får til.

(artikkelen fortsetter under bildet)

KLAR: Suzann Pettersen har skaffet profilerte navn til sin egen golfturnering på Bogstad.


-Dette har vært en stor suksess. Over en million barn i 20 land er i aktivitet takket være vårt arbeid, sier han.

- Vi vil doble antall barn innen 2018. For å nå det trenger vi flere trenere og ledere.

Tutta betyr mye
Pettersen er rangert som nummer fire i verden. I turneringens startfelt stiller også solide spillere med høy ranking, deriblant Lexi Thompson (6.-plass) og Paula Creamer (9.-plass). Likevel er det Tuttas betydning som trekkes fram.

- Tutta er en av våre ledende ambassadører. Det er stort å ha henne med, fordi det motiverer spesielt jenter som har det vanskelig, sier han.

- Rollefiguren Tutta er så stor fordi hun bryr seg om dette. Hun har stor kredibilitet og er en utøver som engasjerer seg voldsomt. Hun er veldig spesiell og er en fantastisk idrettsutøver.

Caroline Martens, som ligger noe lenger ned på verdensrankingen enn de øvrige deltakerne, strålte av glede over å være en del at startfeltet til turneringen. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere