- Det var flere enn meg som slet

GRØNN TREGHET: Suzann Pettersen har fortsatt et stykke opp til de beste i årets første første majorturnering. Spillet på greenene har bydd på problemer flere av dagene i California.

GRØNN TREGHET: Suzann Pettersen har fortsatt et stykke opp til de beste i årets første første majorturnering. Spillet på greenene har bydd på problemer flere av dagene i California. Foto: Robert Laberge (Getty images / Afp)

Bare én plass opp på tredje runde.

Suzann Pettersen klarte cuten med en solid andrerunde i majorturneringen i California, men slet med å følge opp i den tredje runden lørdag.

- Jeg trenger en kanonrunde i morgen, så får vi se hva det holder til. Det er veldig mange spillere innenfor kort avstand fra toppen, og det er ikke mye som har skjedd på toppen av leaderboardet. Det viser at det var flere enn meg som slet med å justere seg (til greenene), sier Tutta til Norsk Golf etter den skuffende tredjerunden lørdag.

33-åringen lå på par før den tredje runden etter fire over par på den første runden og fire under par på runde to. Men to bogeyer på det sjette og femtende hullet gjorde det vanskelig for Suzann Pettersen å avansere fra 30.-plassen i sammendraget.

To birdier

To birdier på hull 16 og 18 hjalp imidlertid mye, og den norske golfproffen havnet dermed på par og hoppet opp én plass til en delt 29. plass da 54 hull var unnagjort.

Sørkoreanske Kim Sei-young leder turneringen med imponerende ti slag under par, tre bedre enn amerikanske Stacy Lewis på plassen bak. Og altså ti slag foran Norges golfproff som skaffet seg en ny putter etter den elendige åpningsrunden torsdag.

33-åringen fulgte opp med svært bra putting fredag, men lørdag kjølnet også den nye putteren, skriver Norsk Golf. Dermed må hun trolig se langt etter noen plassering helt i toppen i sin første majorturnering i år.

Kjapp start

- Jeg blir helt avhengig av en kjapp start. Det er veldig spillbart utpå her, og det er irriterende når man føler man går og «lunker» rundt. Greenene er veldig mottakelige fortsatt, det er tydelig at de har vannet mye. Jeg hadde håpet at de var litt hardere, sier Tutta.

Suzann Pettersen pleier alltid å være med i toppen på majorturneringen på Mission Hills-banen i California, men har fremdeles til gode å vinne der. Nærmest kom hun i 2007, men en tilsynelatende sikker ledelse forsvant på de siste hullene. Det året tok hun sin første av tre annenplasser. I tillegg har Tutta en 3.-plass og en 5.-plass i turneringen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.