- Golfere mangler ambisjoner

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Golfproffen Øyvind Rojahn mener norske golfspillere mangler ambisjoner. – Folk tør nesten ikke ha høyere mål enn å bli best i klubben, sier han.

18.03.04 12:07

Sverige har over tjue spillere på Europatouren i golf. Henrik Bjørnstad er i år eneste nordmann på samme nivå. Nå vil Norges Golfforbund ha Norge på kartet internasjonalt. Nå lanseres en norsk golf-tour for Nordens ledende golfspillere – med sju turneringer i Norge. Fem av turneringene inngår i Nordic League.

De to siste er NM, samt en turnering på Challenger Touren. Sistnevntet er hakket under Europatouren.

Betydning
Øyvind Rojahn har tidligere spilt på Europatouren, men har ikke lykkes i å kvalifisere seg de to siste årene. I fjor vant han imidlertid Nordic League, og han mener disser turneringene kan ha stor betydning for ambisjonsnivået til norske golfere.

- Det er jo bare sju-åtte norske herregolfere som satser profesjonelt på golf. Og prosentvis er det jo ikke så ille at én spiller på Europatouren. Men jeg mener generelt at spiller under dette nivået ikke tør å sette seg høye nok mål. De er fornøyde med å å holde Norges Cup-nivå, eller å bli best i klubben.

Døråpner
- Norge har femti plasser til disposisjon, pluss seks amatører, i turneringene. Brukes disse riktig, kan det bli en døråpner ut i Europa. Det vil ha stor betydning for norsk golf på sikt. Disse spillerne kan dra med seg erfaringer fra turneringene tilbake til sine treningsgrupper.

- På den måten kan unge spillere få opp øynene for at det kan være mulig å nå lenger enn Norgescupen, sier Rojahn til TV 2 Nettavisen.

Pene summer
Den nye golf-touren har fått navnet P4-tour, og er et samarbeide mellom Norges Golfforbund, PGA of Norway, Interspons og OnTarget. De fem norske turneringene skal spilles på Skjeberg GK, Larvik GK, Tyrifjord GK, Sorknes GK, og Nes GK. NM spilles på Losby, mens Challenger-turneringen spilles på Vestfold GK.

Total premiesum sistnevnte turnering er på 110.000 euro – eller rundt 930.000 kroner etter dagens kurs. Nordic League-turneringene har 15.000 euro – rundt 125.000 kroner i premiesum per turnering.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.