- Helt vilt

Foto: (Getty)

Europa vant Solheim Cup etter et dramatisk comeback.

25.09.11 22:23

GRØNLAND/KILLEEN CASTLE (Nettavisen): Søndag kveld ble den prestisjetunge golfturneringen Solheim Cup avgjort.

Ekspertene Nettavisen snakket med før de avsluttende tolv singelmatchene trodde Suzann Pettersen og Europa skulle ta skalpen til USA.

De fikk helt rett.

- Nå blir det fest
Europa vant til slutt turneringen 15-13 over de amerikanske golferne.

Tutta møtte amerikanske Michelle Wie i sin singelmatch og vant den etter tre birdier på de siste tre hullene.

- Det er helt vilt, sier Pettersen til Nettavisen før hun løper og klemmer på alle hun ser.

- Nå blir det fest, jubler den norske golfstjernen.

Av de tolv avgjørende singelmatchene vant Europa seks, mens USA stakk av med seieren i fire. De to resterende endte uavgjort.

- Akkurat det driter jeg i nå
Europa har ikke vunnet solheim cup cup siden 2003. og enkelte har ment at konkurransen avlegs fordi usa har vært for overlegne.

Nå har Suzann Petttersen og de elleve andre europeiske jentene vist at det var helt feil.

Dette var faktisk første gang på seks opptredner i Solheim Cup at Suzann Pettersen vinner en singelmatch.

- Akkurat det driter jeg i nå, sier Tutta i gledesrus til Nettavisen.

Tung amerikansk dag
For amerikanerne var det en veldig tung dag, spesielt for Suzanns gode venninne Cristie Kerr. Hun måtte trekke seg fra sin match mot Karen Stupples på grunn av en skade i håndleddet. Etter seieren viste Suzann Pettersen god sportsånd da hun tok seg tid til å trøste en tårevåt Kerr, som hadde sin høyre arm i støttebandasje.

- Hun er en god venn av meg, og dette var tøft for henne, sier Suzann til Nettavisen.

- Jeg er knust over at jeg ikke kunne spille i dag. Jeg gjorde mitt beste, men jeg klarte ikke holde golfkøllen, sa Kerr.

Suzann slo Michelle Wie i sin match. Wie er også en god venn av den norske golfstjernen, og som gratulasjon slo Wie Suzann på rumpa og sa med et godt glimt i øyet tross tapet:

"- You bitch!"

Kampene søndag bølget frem og tilbake, og da bare tre matcher gjenstod, så det ut til å bikke amerikanernes vei. Både Suzann, samt rookiene spanske Azahaea og svenske Caroline Hedwall måtte snu sine kamper.

Og alle klarte det.

- Det var helt rått, sa sportsjef i Norges golfforbund til Nettavisen da seieren var i boks.

Åpnet med 11 par
Suzann Pettersen åpnet stødig på sin runde, og gjorde 11 par på de første 11 hullene i sin kamp mot Michelle Wie. Samtidig gjorde fire bogeyer og tre birdier, slik at Suzann ledet med ett hull. Men på det 13. hullet surret Suzann det til og gjorde en dobbeltbogey, slik at Wie vant hullet med bogey til tross for at hun hadde truffet trærne på venstre siden av fairway to ganger.

Og da Wie gjorde en birdie på det 15. hullet lå Suzann plutselig under. Men derifra og inn var Suzann ustoppelig.

På det 16. hullet, der hun i går satte en putt på 15 meter, satte Suzann på ny en imponerende putt for å utligne matchen.

På det 17. hullet, et hull der Suzann har slitt litt hele helgen la både Wie og Pettersen sine innspill i god birdieavstand. Da Wie satte sin putt, ble presset stort på Suzann, men det taklet hun og sørget for at det fortsatt var likt før det 18. og siste hullet.

Der satte Suzann et nytt kanoninnspill til to og en halv meter fra pinnen, mens Wie endte i bunkeren. Da 30-åringen fra Oslo så satte sin tredje putt på rad var seieren i boks.

Men, alt var ikke over. Europa var fortsatt avhengige av å ta minst ett poeng til. I matchen etter Suzann lå svenske Caroline Hedwall under før det siste hullet mot Ryann O’Toole, men da hun utliknet, var seieren i boks og hele det europeiske laget gikk bananas.

Detaljerte resultater finner dere her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.