RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hun slår til når som helst

(Getty/All Over Press)
Og hva er bedre enn å slå til på 17. mai, Suzann?

I fjor var Suzann Pettersen syk hele uka, likevel vant hun Sybase Match Play Championship på Hamilton Farm i New Jersey. Og det til tross for at hun på veien måtte slå ut hele fire spillere som nå er blant de sju beste på verdensrankingen.

- Det var en fantastisk uke for meg, sier Tutta.

Denne uken er hun frisk, og skal forsvare seieren. Og hun merker at det er litt spesielt.

- Man går tilbake til den samme turneringen og vet at mange har øynene sine fokusert på deg nettopp fordi det var du som vant samme turnering i fjor. Fallhøyden er stor og forventningen det samme. Jeg merker det også på media. Alle vil prate med deg for å finne ut hva strategien er for å beholde tittelen, sier Suzann til Nettavisen.

- Hun hater å tape
Vanligvis spilles golfturneringer slik at man teller alle slag på hvert hull, og den med færrest slag når alt er over vinner. I match play konkurrerer to og to mot hverandre, og man teller ikke totalt antall slag, men i stedet hvem som har vært best på flest hull. Det blir altså rene dueller. Det passer Tutta meget bra, mener hennes svingcoach, den legendariske David Leadbetter.

- Suzann er veldig intens, og match play passer personligheten hennes. Hun har et veldig konkurranseinstinkt. Jeg tror det bare er det at hun hater og tape og matchspill er en god spilleform for henne, for i vanlig slagspill kan hun være for hard med seg selv. I match play legger hun fokus over på motstanderen, sier Leadbetter til Golf Channel.

Suzann er ikke helt enig i at match passer henne bedre, men innrømmer at hun liker spilleformen svært godt.

- Om det er match play eller slag spiller ingen roller for meg. Begge passer meg bra. Men jeg syntes match play er mer spennende fordi man kan ta større sjanser og risiko. Mange spiller konservativt, men her ser jeg en mulighet til å gå aggressivt ut, sier Tutta.

- Jeg liker det at man spiller en mot «mann-mot-mann» og at man spiller for å vinne hvert enkelt hull. Det gir meg også en mye større konkurranse instinkt å gå «head-to-head!»

Møter ukjent brite
I fjor slo Suzann ut Stacy Lewis (nummer sju i verden), Yani Tseng (nummer 1) og Na Yeon Choi (nummer 2) på vei til finalen der hun slo Cristie Kerr (nummer 5) på det siste hullet. I år åpner hun mot relativt ukjente Jodi Ewart fra England, som ligger som nummer 210 på verdensrankingen.

- Jeg vet ikke så mye om henne. Det blir spennende å se hva hun har å by på!

Suzann Pettersen har hatt en relativt svak sesong resultatmessig så langt i år, med bare én plassering blant de ti beste og det samme har faktisk motstander Ewart. Men David Leadbetter mener at Suzann har mye inne.

- Hun har hatt et spesielt år så langt. Om du spør henne, vil hun si at hun treffer ballen mye bedre enn i fjor. Det bare virker som hun gjør én dårlig runde hver turnering. Det er veldig rart. Hun putter faktisk svært godt, og nærspillet er bra. Det føles som om hun kan slå til når som helst, sier Leadbetter.

Og hva med å slå til på 17. mai? Suzann stiller i alle fall med fulladede batterier etter å ha hatt en sjelden hel uke hjemme i Orlando for å forberede seg.

Suzann Pettersen slår ut 16.46 torsdag ettermiddag norsk tid. Og du kan følge henne direkte her.

Turneringen spilles fram til søndag, og vinneren må vinne seks strake matcher. Seieren er verdt rundt to millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere