*Nettavisen* Sport.

- Jaså, så du er det neste store?

Foto: Ross Kinnaird (Getty Images)

Tiger Woods er klar til å gå i strupen på de europeiske jyplingene.

25.01.12 12:51

Golfens superstjerne Tiger Woods har fått en god slump penger for å stille opp på Europatour-turneringen i Abu Dhabi denne uken. Men det er nok tross alt ikke det viktigste for ham i sesongdebuten.

Skandalene har lagt seg, og to år etter avsløringene om utroskap går Woods endelig en sesong i møte der golfspillet skal være i fokus. Tiger Woods sier at dette er første gang på åtte år han starter sesongen helt skadefri og godt forberedt.

- Det har vært en del år siden jeg har vært i fysisk god form. Så jeg gleder meg til å komme utpå der og spille en full sesong, noe jeg ikke har gjort på en stund, sier Woods.

- Jeg husker ikke helt, men det er kanskje åtte, ti, tolv år siden sist gang jeg følte med i så bra form. Jeg ble operert i 2002 og 2008 og det har vært noen andre inngrep innimellom.

Verdens fire beste er med
I Abu Dhabi møter Woods et knallsterkt felt. Verdens fire beste står på startstreken, nemlig Luke Donald, Rory McIlroy, Lee Westwood og Martin Kaymer.

Og arrangøren har hatt vett til å sette sammen Woods, Donald og McIlroy i samme gruppe, slik at de skal spille sammen de to første dagene.

Det blir en gruppe med den forrige, den nåværende og den, trolig, kommende verdenseneren i golf. Woods lå som nummer én i verden i 623 uker, mens Donald nå har en klar ledelse etter 33 uker på toppen.

Og alle som mener noe om det, hevder at 22 år unge Rory McIlroy er den spilleren som kommer til å dominere golfen de neste ti årene.

Men man skal ikke avskrive Tiger Woods. Han vant faktisk den forrige turneringen han stilte opp i, nemlig Chevron World Challenge i desember. Rett nok i et litt begrenset startfelt, men spillet han viste bar bud om at formen var på vei tilbake.

Ingen unnskyldninger
Det tror også Viasat Golf-kommentator Fredrik Caspar Kracht.

- Jeg tror han vil stå sterkt. Utfordringen er at han ikke har spilt turneringsgolf på et par måneder, men det gjelder de andre også. Jeg tror han vil gjøre en god figur. Vi vil helt sikkert få et svar på hvor han står, og jeg er ganske sikker på at han vil hevde seg. Men jeg har vanskelig for å se at han skal vinne, sier Kracht til Nettavisen.

Men Tiger føler nok også et press. For første gang siden skandelen har han verken trøblete privatliv eller skader å skylde på om det ikke skulle gå bra.

- Nei, nå har han ikke noe å skylde på. Han fikk en seier rett før jul, da hadde han ikke så god tid til å forberede seg som han har hatt nå. Nå har han trent bra, og vi får se hvor langt unna han er fra der han var før, sier Kracht.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kommentatoren tror at Tiger vil komme til å prege den kommende golfsesongen.

- Han kommer til å ligge høyt på alle lister. Han starter sesongen tidligere i USA for å komme i form til Masters. Jeg tror han kommer til å gjøre seg gjeldende i de turneringene han stiller opp i. Så kan han få en smell i nye og ne, det kan skje, sier Kracht.

Kaymer er favoritt
I Abu Dhabi er det imidlertid ikke Tiger som er favoritt. Ikke McIlroy eller verdensener Donald heller. Boomakerne tror på Martin Kaymer. Og kanskje med god grunn. Tyskeren har nemlig vunnet tre av de fire siste årene i Abu Dhabi, og det året han ikke vant ble han nummer to.

Kracht på sin side ville satt pengene på golfens fremtid, om han fikk velge.

- Da hadde jeg satt de på McIlroy. Han avsluttet bra i fjor. Han er sugen, og hadde det ikke vært for at han var syk på slutten hadde han gjort det enda bedre. Han er en av mine favoritter til å gjøre det godt i år, sier Kracht.

Abu Dhabi HSBC Golf Championship ser du på Viasat Golf fra torsdag til søndag.

Se pressekonferansen med Tiger Woods her:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.