RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg er god nok til å vinne

Foto: Morten Holm/SCANPIX
Sist oppdatert:
Henrik Bjørnstad har ingen planer om å stå med lua i hånda i PGA-comebacket.

Et bortkommet brev høsten 2006 satte punktum for Henrik Bjørnstads deltagelse på PGA-touren. Den sympatiske Drøbak-gutten spilte ikke godt nok til å få fornyet PGA-kortet automatisk, og påmeldingen til kvalifiseringen forsvant i posten.

De tre neste årene måtte Bjørnstad nøye seg med spill på nivået under PGA-touren, nemlig Nationwide Tour.

Grundig forarbeid
229 golfrunder senere er han endelig tilbake på PGA-touren, klar for å møte verdenseliten igjen. Førstkommende torsdag slår han ut på Waialae Country Club i Honolulu på Hawaii.

- Jeg føler at jeg er veldig godt forberedt. Jeg har tatt veldig godt vare på den tiden jeg har hatt etter forrige sesong. Det er ikke dermed sagt at jeg får resultater av den grunn, men det står ikke på forarbeidet, i alle fall, forteller 30-åringen til Nettavisen.

- Er du god nok til å vinne?

- Ja, jeg har absolutt kapasitet til det. Det gjelder bare å få det ut. Det er ikke bare, bare, det, men kapasiteten er der, mener Bjørnstad.

- Hvilke forventninger har du til PGA-comebacket?

- Jeg har egentlig ikke noen forventninger. Jeg er mer inne i en prosess hvor jeg forbereder meg mest mulig, hvor jeg fokuserer mer på hele meg som golfspiller, og så får resultatene bli som de blir. Det har vel ikke vært min styrke tidligere, men nå er jeg veldig fokusert på detaljer og ikke lenger så resultatorientert, forteller Norges beste mannlige golfspiller.

Skraper is i Florida
Enn så lenge oppholder han seg hjemme i Florida, som faktisk ikke er fullt så varmt og behagelig som man skulle tro.

- Det er fint vær, men veldig kaldt i forhold til hva det pleier å være. Folk må skrape is av bilene på morgenen, og det er veldig uvant. Sånn har det vært i halvannen uke.

- Hva er annerledes med golfspilleren Henrik Bjørnstad i 2010 kontra 2006?

- Jeg har mye mer erfaring, har fått tre år på Nationwide Tour og har kommet veldig godt inn i det å spille golf i USA. Det at jeg bor her fast og er inne i systemene, hjelper veldig. For fire år siden var det veldig mye papirarbeid og andre ting som tok mye fokus, forklarer Bjørnstad.

Tenker ofte tilbake
Det er snart fire år siden han ledet PGA-turneringen Buick Invitational etter at 63 av 72 hull var spilt. Kun ni hull sto mellom Henrik Bjørnstad og den første seieren i hans karriere, den første norske seieren på PGA-touren noensinne. Nettavisen fulgte dramatikken hull for hull, men måtte til slutt konstatere at det ikke holdt helt inn.

Bogey på hull ti, elleve og tolv ødela mye, og Bjørnstad endte til slutt på tiendeplass.

- Ja, jeg har tenkt en god del på den turneringen. Det hender jeg setter meg inn i sisterunden og tenker på hva jeg kunne gjort annerledes. Det var ikke så mye galt jeg gjorde. Jeg hadde tre dårlige hull på ti, elleve og tolv, men jeg prøvde å spille så aggressivt som jeg kunne. Det var vanskelige hull.

- Det er enkelte ting jeg kan dra med meg videre, men først må jeg havne i denne posisjonen igjen, sier Bjørnstad.

Første sjanse kommer altså i neste uke.

Les også: Stjernene skremmer ikke lenger

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere